Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hudobný prehrávač Astell&Kern to preháňa výkonom i cenou

Hudobný prehrávač Astell&Kern to preháňa výkonom i cenou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Astell&Kern už niekoľko rokov robí so svojimi vysokokvalitnými prenosnými audio zariadeniami doslova prievan v peňaženkách milovníkov hudby. Je tomu tak i v prípade novej vlajkovej lodi hudobného prehrávača A&ultima SP2000, ktorá prichádza s niekoľkými pôsobivými špecifikáciami.

Pokiaľ chce človek počúvať hudbu na cestách, má okrem smartfónu k dispozícii aj rôzne prenosné hudobné prehrávače. Nový hudobný prehrávač Astell&Kern A&ultima SP2000 však rozhodne nepatrí medzi klasické MP3 prehrávače, či už z pohľadu svojej výbavy, ale samozrejme aj ceny. Prečo by si teda milovníci hudby mali začať šetriť na toto nové zariadenie?

Hudobný prehrávač A&ultima SP2000 má štýlové prevedenie s agresívnymi linkami tela v zlatej alebo tmavošedej farbe. Je vybavený osemjadrovým procesorom a vnútorným úložiskom s kapacitou až 512 GB. To je viac než dosť miesta pre uloženie viac ako 8 000 skladieb vo formáte FLAC. Ak by však aj to bolo niekomu málo, kapacita sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty.

Vývojári z Astell&Kern kompletne prepracovali operačný zosilňovač a konfiguráciu bloku analógového zosilňovaču, aby v duálnom mono usporiadaní dostali čo najviac z dvoch digitálno-analógových konvertorov Kasei AK4499EQ. Vďaka tomu poskytnú široký zvukový záber a vylepšené oddelenie stôp sterea. Prehrávač podporuje zvukové formáty PCM s vysokým rozlíšením až do neuveriteľných 32-bit / 768 kHz, ako aj natívne prehrávanie vo formáte DSD512 (22,4 MHz) bez kompresie alebo straty a nájdeme tu aj podporu audio kodeku MQA.

Hudobný prehrávač Astell&Kern A&ultima SP2000.

Prehrávanie skladieb z interného úložiska alebo ich streamovanie cez dvojpásmové Wi-Fi 802.11n sa dá ovládať prostredníctvom 5 palcového dotykového displeja. Ten má rozlíšenie 720 x 1 280 pixlov a mal by byť dostatočne veľký pre zreteľné zobrazenie informácií o albumu počas prehrávania hudby. Nechýba ani pripojenie Bluetooth 4.1 s podporou technológie aptX HD.

Ultimátny hudobný zážitok dosiahne nová vlajková loď so 6Vrms pre vyvážený výstup a 3Vrms pre nevyvážený výstup. Zabudovaná lítium-iónová batéria s kapacitou 3 300 mAh vydrží približne 10 hodín prehrávania na jedno nabitie.

Hudobný prehrávač Astell&Kern A&ultima SP2000 však dokáže šokovať aj svojou cenou. Dostupný bude od júla tohto roku za cenu 3 499 dolárov. Pre audio nadšencov, pre ktorých je to príliš veľká investícia, no potrpia si na značku Astell&Kern, si výrobca pripravil alternatívu v podobe nového hudobného prehrávača Kann Cube. Ten bude k dispozícii od júna za cenu 1 499 dolárov.

Hudobný prehrávač Astell&Kern Kann Cube.