Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Osmo Action zachytí vaše dobrodružstvá v úchvatnom 4K detaile

Osmo Action zachytí vaše dobrodružstvá v úchvatnom 4K detaile
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI je zrejme viac známejšia v segmente dronov, no nevyhýba sa ani kreatívnym kamerovým technológiám. Najnovším dôkazom toho je akčná kamera Osmo Action. Tá zachytí plynulé 4K zábery aj v tých najnáročnejších prostrediach, bez ohľadu na to, či ste profesionál alebo dobrodruh.

Kompaktný no odolný dizajn robí z kamery Osmo Action ideálny nástroj pre zachytenie okamihov v akomkoľvek prostredí. Telo je skonštruované tak, aby zvládlo extrémne podmienky. Kamera je odolná voči nárazu z výšky až 1,5 metra, dokáže fungovať vo vode do hĺbky 11 metrov bez dodatočného vodotesného puzdra a poradí si aj v mrazivých teplotách do - 10° Celzia.

Nová akčná kamera z dielne DJI je zaujímavá aj tým, že má dva farebné displeje, jeden predný a jeden zadný, ktoré používateľovi umožnia jednoduchšiu kompozíciu scén na cestách. Zadný 2,25 palcový dotykový displej disponuje povrchovou úpravou proti kvapkám vody a odtlačkom prstov, zatiaľ čo predný 1,4 palcový displej sa hodí pre vloggerov a selfie nadšencov. S jasom 750 nitov sa displeje dajú používať v náročných svetelných podmienkach, vrátane priameho slnka.

Akčná 4K kamera DJI Osmo Action.

Kamera Osmo Action dostala do výbavy 1 / 2,3 palcový obrazový snímač, ktorý zachytí 12 megapixlové statické snímky alebo video v rozlíšení 4K pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu, s rýchlosťou ukladania záznamu 100 Mbps. To zaistí kvalitné zábery vo vysokých detailoch. Je to pritom prvá ručná kamera DJI, ktorá získala technológiu elektronickej stabilizácie obrazu RockSteady. Výkonné stabilizačné algoritmy sa postarajú o plynulé video aj pri nakrúcaní v 4K / 60 fps. Kamera je dokonca schopná nakrúcať videá s vysokým dynamickým rozsahom HDR, a to v rozlíšení 4K / 30 fps.

Akčná 4K kamera DJI Osmo Action.

K dispozícii sú aj režimy záznamu spomaleného videa v rozlíšení 1080p pri rýchlostiach 240 alebo 120 snímok za sekundu. Nechýba možnosť snímania časozberných videí, či manuálne a poloautomatické nastavenia expozície až do 120 sekúnd. Určite poteší aj dvojica mikrofónov, ktorá sa postará o kvalitný záznam zvuku a používateľovi navyše umožní hlasové ovládanie kamery. Ďalšie funkcie, vrátane živého prenosu či úpravy záznamu, prináša sprievodná mobilná aplikácia DJI Mimo, ktorá sa s kamerou spája prostredníctvom Bluetooth alebo Wi-Fi pripojenia.

Nová akčná 4K kamera DJI Osmo Action je už teraz k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 379 EUR. K autorizovaným predajcom by sa mala dostať 22. mája.

Akčná 4K kamera DJI Osmo Action.