Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Shanling Q1: Hi-Fi hudobný prehrávač v štýlovom retro prevedení

Shanling Q1: Hi-Fi hudobný prehrávač v štýlovom retro prevedení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo množstvo súčasných digitálnych hudobných prehrávačov je vyhotovených v elegantnom modernom štýle, novinka Shanling Q1 sa so svojim dizajnom vracia do minulosti. Milovníkom hudby však dokáže poskytnúť pokročilé audio technológie pre prehrávanie vo vysokom rozlíšení.

Spoločnosť Shanling Audio navrhla svoj nový hudobný prehrávač Q1 v jedinečnom vzhľade 50. Rokov v krémových pastelových farbách, s telom s hladkými zaoblenými hranami a s výraznými chrómovými prvkami. Q1-tka má rozmery 75 x 62 x 16,5 milimetrov a jej odolná konštrukcia je vyrobená zo zliatiny zinku. Prehrávač má predný 2,7 palcový dotykový displej, ktorý je chránený tvrdeným skleneným panelom. K retro štýlovému prevedeniu prispievajú aj chrómované hardvérové ovládacie tlačidlá a otočné koliesko.

Hudobný prehrávač Shanling Q1.

Hudobný prehrávač Shanling Q1 získal procesor ESS Sabre ES9218P, vďaka ktorému podporuje prehrávanie 32 bitových / 384 kHz PCM audio formátov a DSD až do DSD128. Frekvenčný rozsah sa pohybuje od 20 Hz až do 40 kHz, zatiaľ čo skreslenie je udávané pri 0,004% a pomer signálu k šumu je na 118 dB.

Hudobné súbory si môže používateľ uložiť priamo na microSD kartu a samozrejme môže využiť aj bezdrôtové pripojenie Bluetooth 4.2 s podporou kodekov LDAC, aptX a AAC. Výrobca hovorí, že Q1-tka sa dá použiť pre streamovanie hudby a filmov zo smartfónu alebo z tabletu a slúži aj ako USB Bluetooth vysielač alebo Hi-Res zvuková karta pre počítače. Výdrž zabudovanej batérie na jedno nabitie je približne 21 hodín. Prehrávač disponuje vlastným operačným systémom.

Hudobný prehrávač Shanling Q1.

Nový hudobný prehrávač Shanling Q1 v retro štýlovom prevedení je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za finančnú podporu vo výške 699 HKD (približne 81 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť zasielané v priebehu februára 2020.

Hudobný prehrávač Shanling Q1.