Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malá škatuľka s alarmom ochráni váš bicykel alebo prístrešok

Malá škatuľka s alarmom ochráni váš bicykel alebo prístrešok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je pravda, že v poslednej dobe sa vyskytlo množstvo nových „inteligentných“ zámkov na bicykel, z ktorých bola väčšina vybavená aj zvukovým alarmom. Ak sa vám táto funkcia páči, no inak ste spokojní so svojim „hlúpym“ zámkom, mohla by vás zaujať škatuľka s príhodným názvom Alarmbox.

Tá bola vyvinutá nemeckým výrobcom zámkov, spoločnosťou Abus, a ide o malé obdĺžnikové zariadenie, ktoré sa namontuje na rám bicykla. Vďaka svojmu univerzálnemu tvaru môže byť Alarmbox pripevneným k prístreškom, k prívesom alebo ku čomukoľvek inému, čo by chcel používateľ ochrániť pred prípadnou krádežou.

Alarmbox je napájaný z vymeniteľnej lítiovej batérie typu CR2 a aktivuje sa vložením a otočením dodávaného fyzického kľúča. V zariadení je integrovaný trojrozmerný pohybový senzor, ktorý po aktivácii kľúčom začne detegovať akýkoľvek pohyb samotného škatuľky Alarmbox alebo čohokoľvek, na čo je pripevnená.

Abus Alarmbox Black

Pretože tieto pohyby môžu byť jednoducho spôsobené aj náhodným otrasom bicykla, Alarmbox začne svoju ochrannú činnosť len vydaním krátkeho výstražného signálu. Ak však pohyby pokračujú, zariadenie začne po dobu 15tich sekúnd vydávať hlasný zvukový alarm so silou až 100 decibelov. Potom sa automaticky reaktivuje a čaká na ďalšie podozrivé pohyby, aby mohlo znova spustiť alarm. Používateľ môže Alarmbox deaktivovať opätovným vložením a otočením kľúča.

Zvukovo-výstražné bezpečnostné riešenie Abus Alarmbox by malo byť čoskoro k dispozícii za cenu 44,99 GBP (približne 53 EUR).

Abus Alarmbox Blue