Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Huawei predstavuje prémiový bezdrôtový reproduktor Sound X

Huawei predstavuje prémiový bezdrôtový reproduktor Sound X
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei predstavila spolu s novými vlajkovými smartfónmi série P40 aj niekoľko ďalších produktov, medzi nimi aj bezdrôtový reproduktor Sound X. Novinka zaujme prémiovým dizajnom, výbornou kvalitou zvuku, plynulou interakciou s inteligentnými zariadeniami a kompaktnými rozmermi.

Spojenie dvoch gigantov

Sound X je odpoveďou spoločnosti Huawei na neustále rastúci dopyt po prémiovej kvalite zvuku a zariadeniach, ktoré dokážu uspokojiť aj náročných používateľov. Telekomunikačný gigant preto spojil sily s firmou Devialet, známym francúzskym výrobcom luxusných reproduktorov. Devialet je držiteľom 76 ocenení a 160 technologických patentov v oblasti akustiky. Reproduktor Sound X je vybavený patentovanou technológiou spracovania signálov SAM® (Speaker Active Matching) od spoločnosti Devialet a symetrickou štruktúrou Push-Push, ktorá verne vykresľuje hudbu s dôrazom na detaily.

Prémiový bezdrôtový reproduktor Huawei Sound X.

SAM® predstavuje efektívny algoritmus, ktorý je schopný prispôsobiť výstupný signál tak, aby vyhovoval špecifickým charakteristikám reproduktora a minimalizoval skreslenie zvuku. V praxi to funguje tak, že počúvanie hudby cez Sound X vás doslova prenesie na scénu, ktorú hudba evokuje.

Štruktúra Push-Push využíva dva symetricky usporiadané subwoofery na potlačenie skreslenia, a to pri akejkoľvek hlasitosti. Reproduktor dosahuje SPL (Sound Pressure Level) až 93 dB s výkonom 144 W. Šestica reprodukčných jednotiek využíva algoritmus Huawei Sound na vytvorenie pokročilého priestorového zvuku.

Prémiový bezdrôtový reproduktor Huawei Sound X.

Zvuk v dizajnovom balení

Dizajn reproduktora spája funkčnosť s minimalistickou estetikou. Hlavná, lesklá časť tela je vytvorená pomocou špeciálneho vákuového elektrolytického procesu, ktorý zabezpečuje kvalitný príjem signálu. Spodná časť taktiež využíva kryt, ktorý uľahčuje voľný a bezstratový prenos. Elegantný valcovitý dizajn bol ocenený cenou iF Design Award.

Množstvo bezdrôtových domácich reproduktorov dosahuje basový výkon tak, že sú veľké a nepraktické. Huawei Sound X predstavuje elegantné riešenie tohto problému: integruje v sebe duálny subwoofer so 60 W hlbokých basov, pričom zostáva kompaktný a prenosný.
Medzi ďalšie technológie modelu Sound X patrí certifikácia Hi-Res či Huawei Share, funkcia dobre známa zo smartfónov Huawei, ktorá umožňuje okamžite prehrávať hudbu z reproduktora jediným kliknutím.

Cena a dostupnosť

Predaj novinky na Slovensku zatiaľ nie je plánovaný.

Prémiový bezdrôtový reproduktor Huawei Sound X.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)