Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fotoaparát Pixii bez displeja prenáša väčšinu funkcií na smartfón

Fotoaparát Pixii bez displeja prenáša väčšinu funkcií na smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový digitálny fotoaparát Pixii prináša praktický fotografický zážitok s manuálnym zaostrovaním a manuálnym ovládaním. No márne by ste na ňom hľadali zadný LCD displej. Ten sa totiž vývojári rozhodli nahradiť prepojením so smartfónom, ktorý sa dá použiť na úpravu, zdieľanie a ukladanie snímok.

Väčšina moderných smartfónov je vybavených fotoaparátmi s vysokým rozlíšením. V porovnaní s klasickými fotoaparátmi však majú stále pomerne malé obrazové senzory a neumožňujú výmenu objektívov. Preto si u mnohých používateľov stále nájdu digitálne fotoaparáty svoje využitie.

Nový fotoaparát Pixii má hliníkové telo a jeho rozmery sú 138 x 79 x 33 mm. Je osadený obrazovým CMOS snímačom APC-S s rozlíšením 12 megapixelov. Je kompatibilný s objektívmi Leica M a pomocou adaptéra umožní aj použitie objektívov M39 / LTM. Používatelia nasnímajú záber cez optický hľadáčik, ktorý obsahuje LED podsvietené rámovanie záberu a indikátory expozície a ohniskovej vzdialenosti.

Digitálny fotoaparát Pixii.

Po aktivácii elektronickej globálnej uzávierky sa obrazové údaje spočiatku uložia do vnútornej pamäte. Tá môže mať kapacitu 4, 8 alebo až 32 GB. Súčasne sa pošle ukážka na smartfón so sprievodnou aplikáciou, ktorý sa prepája s fotoaparátom cez Bluetooth 5. Smartfón pritom nahrádza LCD displej, ktorý nájdeme na zadnej strane iných digitálnych fotoaparátov. Používateľ môže smartfón použiť na použiť na úpravu, zdieľanie alebo ukladanie fotografií a samozrejme aj na diaľkovú aktiváciu spúšte pre autoportréty alebo skupinové zábery.

Digitálny fotoaparát Pixii.

Nechýbajú držiaky na rôzne príslušenstvo a ani možnosť montáže fotoaparátu na statív. O rýchle spracovanie záberov sa postará dvojjadrový procesor ARM a okrem technológie Bluetooth pridali vývojári aj Wi-Fi 802.11n. Batéria má kapacitu 1 000 mAh.

Digitálny fotoaparát Pixii je k dispozícii v šedej alebo čiernej farbe. Model Launch Edition so 4 GB vnútorného úložiska je k dispozícii za 2 700 EUR. Cena 8 GB štandardného modelu je 2 900 EUR. Zatiaľ nebola oznámená cena modelu s 32 GB úložiskom.

Digitálny fotoaparát Pixii.