Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčný ďalekohľad Pentax pre spoločné sledovanie s priateľmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ricoh Imaging uviedla na trh sériu športových optík Pentax V, ktorá bude zahŕňa ďalekohľad aj monokulár. V skutočnosti už prvý produkt zahŕňa oboje. Tento multifunkčný optický nástroj totiž funguje ako bežný ďalekohľad, no dá sa rozdeliť, aby ste sa o zaujímavý pohľad mohli podeliť so svojim priateľom.

Výrobca Ricoh prehlasuje model Pentax VD 4x20 WP za prvý ďalekohľad tri v jednom na svete. Multifunkčný ďalekohľad je odolný voči poveternostným vplyvom a oči majiteľa vybaví až štvornásobným priblížením. No zatiaľ čo by tu bežný ďalekohľad skončil, Pentax 4x20 WP ešte len začína. Rýchlym ťahom totiž dva optické valce dajú rozdeliť na jednotlivé monokuláry so 4-násobným priblížením. To by malo poskytnúť lepší spôsob, ako zdieľať zaujímavé výhľady so svojimi blízkymi.

Multifunkčný ďalekohľad Ricoh Pentax VD 4x20 WP.

Model VD 4x20 WP by mohol byť užitočný aj pre rodičov, ktorí chcú niečo ukázať svojim dvom deťom, no tie sa začnú hašteriť nad tým, kto z nich ako prvé dostane ďalekohľad. No ak je používateľ sám, môže dva monokuláre dokonca vzájomne spojiť a vytvoriť tak jeden dlhší teleskopický monokulár. Týmto spôsobom získa až 16-násobné priblíženie.

Multifunkčný ďalekohľad Ricoh Pentax VD 4x20 WP.

Multifunkčný ďalekohľad je odporúčaný na použitie pri činnostiach, ako je návšteva pamiatok, sledovanie rôznych vonkajších športových podujatí alebo koncertov. Ďalekohľad s hmotnosťou len 150 gramov má vodotesnú konštrukciu, takže sa dá používať aj v daždi a môže opláchnuť vodou.

Pentax VD 4x20 WP je k dispozícii na predbežnú objednávku za 249 dolárov. Predaj sa oficiálne začne v septembri. Nová séria športových optík Pentax V od spoločnosti Ricoh zahŕňa aj ručný monokulár VM 6x21 WP.

Multifunkčný ďalekohľad Ricoh Pentax VD 4x20 WP.