Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vďaka HapsBoxu máte prenosnú tvorbu hudby vždy na dosah rúk

Vďaka HapsBoxu máte prenosnú tvorbu hudby vždy na dosah rúk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mobilný hudobný systém HapsBox vyzerá tak trocha ako hračkárske ufo, no je to výkonný hudobný nástroj pre nováčikov i profesionálov. Je vybavený vlastnými rukoväťami pre ľahšie prenášanie, má vstavané Bluetooth reproduktory a hráčovi dáva k dispozícii široký výber zvukov rôznych hudobných nástrojov.

Vývojári napchali do jediného prenosného hudobného zariadenia HapsBox viac ako 160 emulácií hudobných nástrojov a viac ako 200 bicích rytmov. Zariadenie je pritom navrhnuté tak, aby sa dalo jednoducho používať a poskytlo zároveň i kvalitný zvukový výstup.

Na matnom hornom povrchu je vo vzoroch rozložených viacero päťuholníkových tlačidiel pre komponovanie skladby, spolu s ovládacími tlačidlami. S veľkým otočným tlačidlom, ktoré je na ľavej strane, sa ovláda hlasitosť, zatiaľ čo druhé napravo slúži na nastavenie vyváženia prehrávania. Návrhári tvrdia, že použitý Bluetooth audio systém poskytuje „zvuk šíriaci sa do všetkých smerov, z ktorého vám padne sánka“. Zvuk vychádza z dvoch modulov reproduktorov, ktoré sú namontované po stranách a z rezonančnej komory vo vnútri zariadenia.

Prenosný hudobný nástroj HapsBox.

Integrovaná lítiová batéria poskytne zariadeniu potrebnú energiu, no výrobca neudáva jej výdrž ani čas potrebný na jedno jej nabitie. No zariadenie sa môže používať aj počas nabíjania batérie. Okrem Bluetooth pripojenia sú k dispozícii aj porty USB, 3,5 mm prídavné vstupné a výstupné jack konektory a konektor pre pripojenie slúchadiel. K dispozícii je aj sprievodná mobilná aplikácia, ktorá napodobňuje rozloženie hracích tlačidiel zariadenia pre hranie na dotykovej obrazovke. Tiež umožňuje úpravu tlačidiel a vyladenie nastavení, ako aj načítanie skladieb, zdieľanie skladieb a ďalšie možnosti.

Prenosný hudobný nástroj HapsBox.

Prenosný hudobný nástroj HapsBox váži 3,8 kilogramu a vývojári uvádzajú, že sa s ním naučia rýchlo hrať aj úplní začiatočníci. No vďaka funkciám ako MIDI cez Bluetooth či možnosti pripojiť toto zariadenie k externému MIDI hardvéru, si ho môžu obľúbiť aj profesionálni hudobníci.

HapsBox sa bude dať čoskoro získať prostredníctvom pripravovanej start-up kampane na portáli Kickstarter. Akciová cena bola stanovená od 499 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy zariadení by mali nájsť svojich majiteľov už v októbri tohto roku.

Prenosný hudobný nástroj HapsBox.