Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robot Pumpkii zabaví vašich domácich miláčikov rôznymi spôsobmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už dnes existuje niekoľko komerčne dostupných robotov, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre pobavenie štvornohých miláčikov, zatiaľ čo sú ich majitelia v práci. Najnovším prírastkom je robot s názvom Pumpkii, ktorý sa vyznačuje jedinečným modulárnym dizajnom.

Celé to spočíva v tom, že robot Pumpkii zostane v domácnosti so psom alebo s mačkou používateľa a prepojí sa s domácou Wi-Fi sieťou. Vďaka aplikácii pre operačné systémy Android a iOS môže používateľ kedykoľvek ovládať robota vybaveného kamerou na diaľku, či už zo svojho pracoviska alebo z akéhokoľvek iného miesta, ktoré má prístup na internet.

Používateľ môže začať napríklad tým, že nasmeruje robotické zariadenie k svojmu domácemu miláčikovi. Pumpkii zvláda priamu jazdu nielen po podlahe, ale aj cez koberce, alebo sa pohybuje do boku, pričom využíva svoje štyri všesmerové terénne kolesá. Ako náhle robot nájde v dome psa alebo mačku, používateľ môže so svojim miláčikom komunikovať prostredníctvom integrovanej 720p HD kamery, reproduktora a mikrofónu. K dispozícii má tiež infračervené LED svetlo a kameru pre nočné videnie.

Zvierací modulárny robot Pumpkii.

Okrem toho sa dajú zvieratá odmeniť na diaľku aj otvorením dávkovača granúl alebo si sa nimi dá zahrať pomocou odnímateľného laserového ukazovadla a peria Teaser Tool.

Zadná strana robota je navrhnutá tak, aby umožnila vymieňanie rôznych modulov. Jeden z nich, nazvaný ako Treat Pod, pripomína kanón a vystreľuje granule, aby ich domáci miláčik mohol prenasledovať. Okrem spomínaného modulu Teaser Tool je k dispozícii aj skladacie robotické rameno, ktoré sa dá použiť na odstránenie a likvidáciu odpadu z podstielky vašej mačky. A keďže je robot Pumpkii navrhnutý ako otvorená platforma, existuje možnosť vytvárania ďalších modulov tretími stranami.

Zvierací modulárny robot Pumpkii.

Batéria s kapacitou 2 600 mAh by mala na jedno nabitie vydržať približne osem hodín prevádzky. V momente, keď jej kapacita klesne na 20 percent, Pumpkii sa automaticky vráti do svojej nabíjacej stanice a batériu si sám nabije.

Zvierací robot Pumpkii sa dá získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter. Jeho cena bola stanovená na 1 154 HKD (približne 126 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu, podporovatelia kampane by sa mali svojho robota dočkať už niekedy v priebehu októbra 2020.

Zvierací modulárny robot Pumpkii.