Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple uvádza nové inteligentné hodinky, iPady a balík služieb Apple One

Apple uvádza nové inteligentné hodinky, iPady a balík služieb Apple One
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bežne by sme sa teraz v septembri už dočkali uvedenia nového smartfónu iPhone, no svet je kvôli pandémii Covid-19 vo zmätku a spoločnosť Apple zaostáva za plánom. No na špeciálnej online udalosti Time Flies aspoň uviedla nové inteligentné hodinky, tablety iPad a nový balík predplatených služieb.

Nová vlajková loď inteligentných hodiniek Apple Watch Series 6 sa z hľadiska dizajnu od svojho predchodcu Series 5 príliš nemení. No vďaka novému senzoru však pridáva možnosť sledovania hladiny kyslíka v krvi. Toto monitorovanie je užitočné pri kontrole zdravia srdca, zisťovaní potenciálnych srdcových problémov a všeobecne pri zisťovaní, ako dobre vaše telo pracuje.

Spoločnosť Apple vyvinula pre svoje hodinky Watch 6 ešte jasnejší displej, ktorý je neustále zapnutý, a výškomer, ktorý pracuje v reálnom čase. V tele sa nachádzajú rýchlejšie komponenty a boli pridané nové farby puzdra hodiniek (vrátane modrej a červenej), remienky a množstvo nových ciferníkov, z ktorých sa dá vyberať.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 6.

K dispozícii je aj dostupnejšia verzia hodiniek Apple Watch SE s väčším displejom, ktorá má však pomalší procesor. No stále má veľa rovnakých senzorov a funkcií, okrem sledovania hladiny kyslíka v krvi a monitorovania srdcovej frekvencie. Cena nových inteligentných hodiniek Apple Watch SE sa začína od 279 dolárov, zatiaľ čo vlajková loď Apple Watch Series 6 sa predáva za cenu od 399 dolárov. Oba modely budú dostupné od piatka 18. septembra.

Aktualizovaný operačný systém watchOS 7 prinesie hodinkám Apple Watch ďalšie funkcie, ako je sledovanie spánku a inteligentnejšie reakcie na displeji od digitálnej asistentky Siri.

Inteligentné hodinky Apple Watch Series 6.

Predstavené boli aj nové tablety iPad: základný 10,2-palcový model zahajuje 8. generáciu a zvyšuje výkon vďaka procesoru A12 Bionic. Jeho dizajn zostal do značnej miery nezmenený v tradičnom vzhľade iPadu. Spoločnosť Apple tvrdí, že nový model by mal byť až o 40 percent rýchlejší ako model predchádzajúcej generácie. Cena sa začína na 329 dolároch.

Do zostavy pribudol aj nový tablet iPad Air 4. Ten sa dočkal osvieženia dizajnu, s tenšími rámami a s odstráneným tlačidlom pre vyvolanie domovskej obrazovky. Vývojári pridali tiež port USB-C. Technológia Touch ID je však stále súčasťou vypínača. Tablet získal nový procesor A14 Bionic, čo z neho robí zatiaľ najrýchlejší tablet spoločnosti Apple. Jeho cena sa začína od 599 dolárov.

8. generácia tabletu Apple iPad.

Aktualizovaný operačný systém iPadOS 14 má vylepšené rozpoznávania rukopisu a tvarov, lepší výber textu a rôzne ďalšie vylepšenia vo všetkých vstavaných aplikáciách. Základný model iPadu sa začne predávať v piatok 18. septembra, zatiaľ čo tablet iPad Air bude dostupný až od budúceho mesiaca.

Spoločnosť Apple predstavila ďalšiu predplatiteľskú službu za 9,99 dolárov mesačne s názvom Fitness Plus. Tá umožní streamovanie tréningov a cvičení priamo do vašich zariadení Apple a podľa potreby ukladá dáta z hodiniek Apple Watch na inú obrazovku (napríklad displej Apple TV). Služba bude spustená najneskôr do konca tohto roka.

Tablet Apple iPad Air 4.

Apple tiež pripravuje v blízkej budúcnosti uvedenie balíka predplatených služieb pod názvom Apple One, ktorý spája služby iCloud, Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus a Apple Fitness Plus. Ceny sa začínajú na 14,95 dolároch mesačne, aj keď v základe získate len hudbu, streamovanie videa, hry a cloudové úložisko. Za ďalšie služby sa cena predplatného zvýši.

No a čo teda nový iPhone 12? Väčšina náznakov poukazuje na to, že by sa nové smartfóny z dielne spoločnosti Apple mohli svetu ukázať niekedy v októbri. Na internete sa špekuluje, že tento rok by to mohli byť celkovo štyri modely, hoci v kvôli oneskoreniu výroby sa nemusia všetky začať predávať naraz.

Služba Apple Fitness Plus.