Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Epson sa chystá nahradiť váš televízor novým 4K projektorom LS500

Epson sa chystá nahradiť váš televízor novým 4K projektorom LS500
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Epson uviedla v rámci modelového radu EpiqVision Ultra projektorov, ktoré sú označované ako „TV s laserovou projekciou“, nový stroj LS500 4K PRO-UHD. Ide o projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou, ktorý premietne 4K HDR obsah na stenu alebo obrazovku s uhlopriečkou až 120 palcov.

Model LS500 je postavený na patentovanej trojčipovej technológii 3LCD, ktorá údajne podporuje farebný priestor Rec.709. Projektor ponúka 12-bitové spracovanie analógovo-digitálneho videa v reálnom čase a 10-bitové spracovanie HDR. Má svietivosť 4 000 lúmenov pre farebný aj biely obsah, takže je vhodný na denné aj večerné sledovanie.

Nový laserový projektor sa vyznačuje dynamickým kontrastným pomerom 2 000 000 : 1, ktorý by mal ponúknuť hlbokú čiernu farbu. Podporuje premietanie obrazu v 4K HDR pri 60 Hz. Obsah sa prenáša portami HDMI 2.0, z ktorých jeden je vybavený technológiou Audio Return Channel pre usporiadanie s potenciálne menším počtom káblov. Integrované 10-wattové stereofónne reproduktory prinášajú riešenie domácej zábavy typu „všetko v jednom“.

Laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Epson LS500 4K PRO-UHD.

Projektor funguje s operačným systémom Android TV, ktorý umožňuje ľahkú obsluhu, vrátane prístupu k digitálnemu asistentovi Google a priameho prenosu televízneho vysielania cez aplikácie. Keďže ide o projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou, netreba sa ho zložito inštalovať niekde na strop alebo prestavovať kvôli nemu nábytok. Dá sa jednoducho umiestniť blízko steny. Pre lepšie nastavenie obrazu je k dispozícii korekcia lichobežníkového skreslenia a digitálne zväčšenie.

Laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Epson LS500 4K PRO-UHD.

Nový laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Epson LS500 4K PRO-UHD sa už predáva v čiernej alebo v bielej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 4 999 dolárov, spolu so 100-palcovou obrazovkou, ktorá sa používa namiesto premietania na holú stenu, alebo za 5 999 dolárov so 120-palcovou obrazovkou, ktorá potláča okolité svetlo pre dosiahnutie ešte lepšieho obrazu.

Laserový projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou Epson LS500 4K PRO-UHD.