Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panoramatický fotoaparát na 35 mm film má objektív naplnený tekutinou

Panoramatický fotoaparát na 35 mm film má objektív naplnený tekutinou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 1859 vytvoril britský fotograf Thomas Sutton fotoaparát s jedinečným objektívom naplneným vodou, ktorý umožňoval niekoľko zaujímavých efektov. Spoločnosť Lomography teraz tento objektív replikovala a zahrnula ho do panoramatického fotoaparátu, ktorý používa 35 mm fotografický film.

Treba poznamenať, že spoločnosť Lomography prvýkrát predstavila svoj modul objektívov Sutton v minulom roku. V tom čase to však bolo súčasťou súpravy na výrobu fotoaparátu s lepenkovým telom, ktorý používal strednoformátový fotografický film.

Panoramatický 35 mm fotoaparát HydroChrome Sutton´s Panoramic Belair Camera.

Teraz vývojári skonštruovali nový panoramatický fotoaparát s dlhým názvom HydroChrome Sutton´s Panoramic Belair Camera, ktorý má plne zostavené telo z plastu a sníma panoramatické fotografie na bežný 35-milimetrový fotografický film. Zábery prechádzajú priamo k vonkajším okrajom filmu, takže otvory pre ozubené kolesá sú už vlastne súčasťou záberu. Fotoaparát pritom prichádza s 80-milimetrovým objektívom Sutton.

Pomocou zabudovanej trubice / ventilu a priloženej injekčnej striekačky môžu používatelia naplniť tento objektív obyčajnou čistou vodou a navyše môžu experimentovať s navrhovanými tekutinami, ako je čaj, káva, zriedená farba, sójové mlieko alebo čistiaci prostriedo. Tým na výsledných fotografiách vzniknú rôzne efekty.

Pomocou zabudovanej trubice / ventilu a priloženej injekčnej striekačky môžu používatelia naplniť objektív tekutinou.

Objektív má pevné zaostrenie a pevnú clonu, hoci si používatelia môžu vybrať medzi celkom piatimi clonovými číslami snímania v štyroch vymeniteľných clonových doskách. Rýchlosť uzávierky na fotoaparáte je obmedzená na 1/100.

Nový panoramatický 35 mm fotoaparát HydroChrome Sutton´s Panoramic Belair Camera sa dá predbežne objednať za cenu 79 dolárov.

Príklad typu fotografie nasnímanej fotoaparátom.