Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hydroelektrický Bluetooth reproduktor je napájaný sprchou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci v súčasnosti máme na výber z množstva bezdrôtových Bluetooth reproduktorov, ktoré sa dajú tiež použiť v sprche, všetky treba pravidelne zobrať zo sprchy a nabiť ich. Nový Bluetooth reproduktor Shower Power má však výhodu v tom, že je neustále napájaný tečúcou vodou zo sprchy.

Vodotesný Bluetooth reproduktor Shower Power od spoločnosti Ampere sa jednoducho naskrutkuje na miesto medzi sprchovou hlavicou tretej strany a trubkou sprchovacieho ramena, ktoré ide zo steny. Rovnako ako iné Bluetooth reproduktory, aj tento je bezdrôtovo spárovaný so smartfónom alebo tabletom používateľa.

Hydroelektrický Bluetooth reproduktor Ampere Shower Power.

Po zapnutí sprchy tečúca voda roztočí koleso čerpadla s lopatkami vo vnútri reproduktora. Toto malé koleso je pripojené k malému generátoru, ktorý nabíja integrovanú lítium-iónovú batériu s kapacitou 2 600 mAh. Vďaka tomu reproduktor Shower Power automaticky zapne, ako náhle začne voda tiecť zo sprchovej hlavice. Navyše, keď je batéria úplne nabitá, čo trvá zhruba 14 až 16 hodín sprchovania, reproduktor sa dá údajne používať až 14 hodín bez tečúcej vody.

Používatelia ovládajú prehrávanie hudby pomocou ovládacích tlačidiel na samotnom zariadení alebo voliteľného bezdrôtového diaľkového ovládača. Tento ovládač však nie je napíjaný sprchou. To isté platí pre voliteľné zariadenie Droplet, čo je bezdrôtový reproduktor pripojený k druhému reproduktoru, ktorý sa dá umiestniť na iné miesto v kúpeľni.

Hydroelektrický Bluetooth reproduktor Ampere Shower Power.

Podľa návrhárov použitie Bluetooth reproduktora Shower Power nemá vplyv na tlak alebo spotrebu vody v sprche. No a príjemným bonusom je aj vedomie, že je reproduktor vyrobený zo 100 percent recyklovaného plastového odpadu získaného z oceánov.

Nový hydroelektrický Bluetooth reproduktor Ampere Shower Power sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter za 59 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je nastavená na 99,95 dolárov. Dodávka by sa mala začať v januári 2021.

Hydroelektrický Bluetooth reproduktor Ampere Shower Power.