Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Polaris Laser TV: 4K laserový projektor s ultra krátkou projekciou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bomaker, audiovizuálne rameno technologickej spoločnosti Substanbo, vydáva nový 4K laserový projektor s ultra ktárkou projekčnou vzdialenosťou Polaris Laser TV. Ten je schopný premietnuť obraz vo vysokom rozlíšení na plochu s uhlopriečkou až 200 palcov (5,08 metra) a obsahuje tiež zvukový systém Dolby Audio.

Kombinácia rozlíšenia 4K (3 840 x 2 160) a pomeru premietania 0,25 : 1 znamená, že si používateľ môže vychutnať obsah na ploche s maximálnou uhlopriečkou až 200-palcov (5,08 metrov), ktorý je premietaný zo vzdialenosti len 31 palcov (necelých 79 centimetrov) alebo na plochu s minimálnou uhlopriečkou 80-palcov (2,03 metra) zo vzdialenosti len 6 palcov (15,24 centimetra) od steny.

4K laserový projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Bomaker Polaris Laser TV.

Projektor Bomaker Polaris Laser TV využíva technológiu trojfarebného lasera, ktorý kombinuje individuálne kalibrované zdroje červeného, zeleného a modrého svetla pre dosiahnutie 107 percent farebnej škály BT.2020 a 151 percent farebnej škály DCI-P3. Projektor má vysokú svietivosť 2 500 ANSI lúmenov, čo by malo byť dobré aj na sledovanie bez stlmenia okolitého osvetlenia alebo zatiahnutia žalúzií. Systém podporuje aj obrazovú technológiu HDR10 pre dosiahnutie hlbšej čiernej a jasnejšej bielej farby.

Technológia kompenzácie pohybu prináša ostrejší obraz v dynamických scénach, zatiaľ čo integrované senzory detegujú, ak sa niekto blíži, a automaticky stlmia svetelný zdroj. Životnosť svetelného zdroja je udávaná až na 30 000 hodín používania. Projektor poháňa procesor MSD 6A-838 s taktovacou frekvenciou 1,7 GHz, spolu s 3 GB RAM. K dispozícii je 32 GB interné úložisko a poteší i integrácia soundbaru s podporou priestorového ozvučenia Dolby a DTS.

4K laserový projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Bomaker Polaris Laser TV.

Vďaka technológii Bluetooth môže projektor poslúžiť aj ako bezdrôtový reproduktor. K dispozícii je tiež Wi-Fi pripojenie a konektory S / PDIF a RCA, spolu s USB 2.0, HDMI 2.0 a ethernetovým pripojením. Z pripojeného smartfónu sa cez Miracast dajú zrkadliť fotografie, videá a ďalší obsah. Diváci nebudú pri sledovaní rušení, keďže projektor dosahuje hlučnosť len 25 dB.

Nový 4K laserový projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Bomaker Polaris Laser TV je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 1 999 dolárov, čo predstavuje úsporu viac ako 30 percent oproti očakávanej maloobchodnej cene. Ak sa všetko podarí podľa plánu výrobcu, dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane sa odhaduje na december.

4K laserový projektor s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou Bomaker Polaris Laser TV.