Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nástenný robot DrawBo učí deti krok za krokom ako majú kresliť

Nástenný robot DrawBo učí deti krok za krokom ako majú kresliť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Deti v dnešnej dobe trávia veľa času pozeraním na displej, takže sa môžu zabávať aj kreslením fyzickým perom na papier. Tento spôsob prináša aj DrawBo, nástenný robot navrhnutý tak, aby poskytoval deťom hodiny výtvarnej výchovy.

Rodičia začnú tak, že na stenu zavesia dosku s listom papiera na mazanie nasucho alebo nejaký iný povrch na kreslenie, a potom na vrchnú stranu pripevnia dva priložené háčiky, ktoré sa nalepujú. Na povrch potom umiestnia telo robota v tvare motýľa, ktorý drží pero alebo ceruzku či fixku.

Robotické zariadenie DrawBo pomáha deťom s kreslením.

Následne sa na háčiky zavesia dve šnúry zavesí na každú šlučku jeden háčik, pričom každý šnúrka je spojená so samostatným motorickým navijakom vo vnútri robota. Vďaka selektívnemu zatiahnutiu a uvoľneniu týchto slučiek sa môže robot DrawBo pohybovať vertikálne a horizontálne po povrchu kresliacej plochy. Pero pritom kreslí čiary a týmto spôsobom je možné vykresľovať celé obrázky v jednej línii.

Robotické zariadenie DrawBo pomáha deťom s kreslením.

Zariadenie sa po dokončení každého riadku zastaví, čo umožní dieťaťu skopírovať kreslenie do vlastného skicára. Pomocou sprievodnej aplikácie si rodičia môžu vybrať obrázok, ktorý sa má nakresliť, no môžu si tiež vybrať dĺžku prestávok v kreslení na základe veku a zručností dieťaťa. Rodičia tiež môžu tiež prevziať ručné riadenie a vedia robotovi zakázať prejsť na ďalší riadok, ak k tomu nie je vyzvaný.

Zariadenie DrawBo je predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 149 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola pritom stanovená na 200 dolárov.

Robotické zariadenie DrawBo pomáha deťom s kreslením.