Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Digitálne piano Yamaha EZ-300 učí hrať pomocou osvetlených kláves

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje niekoľko výukových systémov, ktoré pomáhajú študentom sa učiť hrať na hudobný nástroj vlastným tempom tak, že sledujú svetelné signály na gitare či klavíri. Najnovšie digitálne piano Yamaha EZ-300 zaujalo podobný prístup, no je dodávané s obrovským množstvom nahraných skladieb.

Spoločnosť Yamaha sa rozhodla umiestniť výukový svetelný systém do 61 klávesov nového digitálneho piana EZ-300. Tam, kde iné podobné systémy pracujú s aplikáciou na mobilnom zariadení, Yamaha zahrnula do samotného elektronického klavíra viac ako 200 skladieb, vrátane slávnych klasík a výberov z populárnej hudby. Používateľ si môže ďalšie skladby pridať stiahnutím MIDI súborov z obchodu Yamaha cez PC alebo Mac počítač pripojený cez USB.

Výukové digitálne piano Yamaha EZ-300.

Myšlienka učenia hry na klavír však zostáva zhruba rovnaká. Študent si vyberie skladbu a potom klepne na daný kláves, keď sa rozsvieti na červeno. Hrané noty budú znieť cez integrované reproduktory a čím silnejšie študent stlačí kláves, tým hlasnejšie to bude znieť, rovnako ako v prípade akustického piana. Balíček Keys to Success prevedie používateľov krátkymi frázami, buduje v nich dôveru ponúknutím kontroly nad tempom, kým nezvládnu zahrať celú skladbu normálnou rýchlosťou a neprejdú na ďalší titul.

Výukové digitálne piano Yamaha EZ-300.

EZ-300vka je vybavená 622 nástrojovými hlasmi, vrátane nasamplovaného klavírneho krídla, a obsahuje niečo, čo sa nazýva SuperArticulation Light Voices, ktoré pridáva gestá používané skúsenými hráčmi (vrátane harmonických gitarových strún a pizzicato tónov na husliach) pre autentickejší zážitok z hrania. Systém môže tiež poskytnúť automatický sprievod a vyvolať rôzne efekty, ako reverb či chorus. Hudobný výkon sa dá stlačením tlačidla zaznamenať do vnútornej pamäte digitálneho piana.

Výukové digitálne piano Yamaha EZ-300 sa začne predávať koncom novembra / začiatkom decembra za odporúčanú maloobchodnú cenu 399,99 dolárov.

Výukové digitálne piano Yamaha EZ-300.