Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Polyfónne mini klávesy Lumi Keys rozsvietia váš hudobný prejav

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Roli sa rozhodli vytvoriť novú verziu svojich farebných kláves Lumi Keys. Model Lumi Keys Studio Edition prináša formu štandardných pevných MIDI kláves s jedinečnou kombináciou osvetlenia, ktoré umožňuje celý rad kompozičných skratiek.

Rovnako ako predchádzajúce hudobné nástroje z portfólia výrobcu, aj Lumi Keys Studio Edition vychádza z technológie MPE, čo je skratka pre MIDI Polyphonic Expression. Je opísaná ako „metóda používania MIDI, ktorá umožňuje multidimenzionálnym radičom ovládať viac parametrov každej noty v softvéri kompatibilnom s MPE“.

Svietiace polyfónne mini klávesy Lumi Keys Studio Edition.

 

V prípade Lumi Keys Studio Edition to umožní napríklad ohýbanie výšky tónu podľa vibrácií na jednotlivé klávesy kolísaním prsta, polyfónny dotyk pre každý kláves, ako aj rýchlosť stlačenia a uvoľnenia. Spoločnosť Roli tvrdí, že tento systém dáva hudobníkom štvorrozmernú kontrolu nad komponovaním.

Miniatúrne klávesy sa dodávajú so softvérovým balíkom Roli Studio, ktorý obsahuje niektoré zvuky zo syntetizátorov Equator2, Cypher2 a Strobe2 a tiež aj funkcie určené na vytváranie hudby. Klávesy môžu byť napríklad nastavené tak, aby rozsvietili stupnice, akordy a arpeggia v ľubovoľnej tónine, aby dostali hudobníkov z ich komfortnej zóny a mohli vytvárať niečo nové.

Svietiace polyfónne mini klávesy Lumi Keys Studio Edition.

Ak chce používateľ väčšiu plochu kláves, magnetické spoje umožnia vzájomné prepojenie dvoch, troch alebo štyroch kláves Lumi Keys. Ku miniatúrnym klávesom sa dá tiež fyzicky bezdrôtovo pripojiť modulu Lightpad Block, ktorý umožňuje kontrolu rôznych parametrov mimo kláves.

Svietiace polyfónne mini klávesy Lumi Keys Studio Edition sa dajú predbežne objednať za 269 dolárov. V cene je softvér Roli Studio, puzdro Lumi Snapcase, tri ďalšie zvukové balíčky Roli a poukaz na 50 dolárov, ktorý sa dá uplatniť na nákup softvéru Roli. Spustenie distribúcie je naplánované na január 2021.

Svietiace polyfónne mini klávesy Lumi Keys Studio Edition.