Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robot Rocki vystreľuje maškrty vašim štvornohým miláčikom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje viacero robotov, ktoré sú určené na zabávanie a kŕmenie štvornohých miláčikov, keď ich majiteľ nie je s nimi doma. Najnovší prírastok nesie názov Rocki a umožní majiteľom komunikovať s domácimi miláčikmi na diaľku, môže zvieratá zabaviť alebo im zo svojho tela vystrelí nejakú tú maškrtu.

Robot Rocki je najnovšie zo série zariadení ovládaných cez internet, ktoré sú navrhnuté tak, aby umožnili majiteľom domácich miláčikov komunikovať so svojím psom alebo mačkou, keď sú v práci a zviera je doma samé.

Je preto vybavený HD aj infračervenými kamerami pre nočné videnie, reproduktorom a mikrofónom. Vďaka štyrom všesmerovým kolieskam sa dokáže pohybovať dopredu, dozadu a zo strany na stranu. Je tiež vybavený dávkovačom, ktorý môže obsahovať až 15 pochúťok dodaných používateľom, ktoré zo svojho tela vystrelí na zem pred domáceho miláčika. Na vrchu robota je umiestené motorizované rameno, ktoré je na konci vybavené laserovým ukazovateľom, no môže byť vybavené aj ďalšími hračkami, napríklad perím.

Robot Rocki.

Pomocou sprievodnej aplikácie pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android a iOS môžu používatelia sledovať priamy prenos z kamery na svojom smartfóne alebo tablete kdekoľvek, kde majú prístup na internet. Robot sa dá cez aplikáciu ovládať v reálnom čase, môže byť riadený po domácnosti tak, aby našiel domáceho miláčika. Používateľ sa tak s ním môže prostredníctvom robota hrať, rozprávať na neho a vypustiť mu maškrtu.

Podľa toho, ako často a ako dlho sa robot používa, by mala integrovaná batéria vydržať na jedno nabitie približne jeden týždeň pravidelného používania.

Robot Rocki je už k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 199 dolárov.

Robot Rocki.