Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG posilňuje dominanciu v odvetví najlepších televíznych technológií

LG posilňuje dominanciu v odvetví najlepších televíznych technológií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics (LG) so svojím dosiaľ najpôsobivejším radom prémiových televízorov, zahrnujúcim OLED, QNED Mini LED a NanoCell televízory, opäť nastavuje štandard televízneho odvetvia.

S víťazstvom ocenenia CES 2021 Best of Innovation Award (model 48C1), rovnako ako niekoľkými ďalšími oceneniami Innovation Award, bol rad vlajkových modelov televízorov LG pre rok 2021 kompletne vylepšený technológiami a vlastnosťami, akými sú nový OLED panel, nová pokročilá štruktúra LCD panela, kombinácia technológií Quantum NanoCell s mini LED podsvietením pre lepšiu presnosť farieb a väčší kontrast, modernizovaný procesor s umelou inteligenciou, prepracovaný webOS a taktiež nový design.

Produktový rad LG OLED TV pre rok 2021 predstavuje dosiaľ najkomplexnejší rad OLED televízorov LG, s novými modelmi s väčšou ponukou veľkých obrazoviek, ktoré stavajú na odkaze tejto značky v oblasti špičkovej kvality obrazu. Najnovší rad LG G1 ponúka OLED evo, ďalší krok vo vývoji technológie OLED TV, ktorá prináša vyšší jas a pútavý obraz s úžasnou čistotou, detailmi a realistickým zobrazením.

A pokiaľ ide o maximálny zážitok zo sledovania OLED TV, ponúka LG spotrebiteľom viac možností než kedykoľvek predtým. Výnimočný rad LG C1 sa môže pochváliť pestrou paletou veľkostí od 48palcovej verzie, ktorú uprednostňujú vášniví hráči, až po nový 83palcový model, na ktorý sa všetci susedia pozvú na filmovú noc. Nový stojan Gallery Stand je naviac atraktívnou alternatívou k elegantnému držiaku Gallery Design umiestnenému pod omietku pre tých, ktorí túžia po väčšej flexibilite pri plánovaní interiéru.

Televízor LG OLED 83 C1.

Najnovší inteligentný procesor LG α (Alpha) 9 Gen4 AI, celkom mení výkon najnovších televízorov LG OLED TV radu Z1, G1 a C1, LG QNED Mini LED TV QNED99 a QNED95 a LG NanoCell TV NANO99 a NANO95. Procesor využíva hlboké učenie k vylepšeniu upscalingu, takže obsah akejkoľvek kvality vyzerá na veľkých displejoch perfektne. Najnovší procesor LG obsahuje technológiu AI Picture Pro, ktorá rozpoznáva objekty na obrazovke, akými sú tváre a telá, rozlišuje medzi popredím a pozadím a spracováva každý objekt samostatne, aby bol obraz viac trojrozmerný. Vďaka schopnosti rozpoznať žáner obsahu procesor α9 Gen4 ďalej optimalizuje kvalitu obrazu, množstvo svetla v scénach a okolité podmienky v rôznych zobrazovacích prostriedkoch.

Procesor naviac obsahuje novú verziu technológie AI Sound Pro od LG, ktorá sa pre rok 2021 môže pochváliť zásadnými vylepšeniami. Up-mixing virtuálneho 5.1.2 priestorového zvuku prináša neuveriteľne pohlcujúci zvukový zážitok prostredníctvom vstavaných reproduktorov televízora, zatiaľ čo automatické vyrovnávanie hlasitosti zaisťuje konzistentnú úroveň hlasitosti pri prepínaní medzi kanálmi alebo streamovacími aplikáciami, čo je riešením problému, ktorý televíznych divákov trápi už dlho.

Najnovšie OLED televízory LG ponúkajú výnimočne intuitívne používateľské prostredie vďaka aktualizovanej platforme webOS pre Smart TV od LG. Vďaka celkom prepracovanej, novej domovskej obrazovke a vylepšením výkonu a funkcií poskytuje webOS 6.0 rýchlejší prístup k aplikáciám a jednoduchšie vyhľadávanie obsahu s ešte lepšie prispôsobenými odporúčaniami. V spojení s vylepšeným diaľkovým ovládačom Magic Remote, ktorý obsahuje klávesové skratky pre obľúbených poskytovateľov obsahu, ponúka nový webOS od LG používateľom jednoduchšie ovládanie a navigáciu v televízoroch LG novej generácie v rastúcom ekosystéme webOS.

Televízor LG 8K OLED 88 Z1.

Televízory LG OLED, uznávané spotrebiteľmi, technologickými odborníkmi a mnohými z najväčších mien filmového priemyslu ako jedny z najlepších displejov, naďalej zvyšujú latku kvality obrazu. Vďaka technológii samosvietiacich pixelov od LG ponúkajú panely radu 2021 dokonalú čiernu a globálnou agentúrou pre testovanie produktov Intertek boli certifikované za svoje stopercentne verné farby. Okrem neprekonateľnej farby a kontrastu podporujú televízory LG technológie Dolby Vision IQ a Dolby Atmos, ktoré diváka celkom vtiahnu do deja.

LG OLED televízory si taktiež získali povesť najlepších televízorov pre hranie hier na konzolách aj PC. LG OLED televízory pre rok 2021 sú vybavené novými funkciami, ako je Game Optimizer, 1milisekundovou odozvou, nízkym meškaním na vstupu a štyrmi HDMI portami, podporujúcimi najnovšie špecifikácie. Funkcia Game Optimizer, dostupná vo všetkých televízoroch LG s webOS pre rok 2021 vrátane QNED Mini LED a NanoCell televízorov, nie len že umožňuje používateľom prístup ku všetkým nastaveniam týkajúcich sa hier na jednom pohodlnom mieste, ale tiež automaticky aplikuje najlepšie nastavenie obrazu podľa typu hry, či už sa jedná o strieľačky z pohľadu prvej osoby, hry na hrdinov alebo real-time stratégie. Pre hranie na veľkej obrazovke, s obrazom bez sekania a trhania sú LG OLED TV kompatibilné s technológiou G-SYNC, podporujú technológiu FreeSync Premium a poskytujú variabilnú obnovovaciu frekvenciu (VRR), pričom všetko možno spravovať v rámci nastavenia funkcie Game Optimizer.

Spoločnosť LG naviac pre rok 2021 rozšírila počet modelov televízorov, ktoré budú podporovať rozhranie HDMI 2.1, s vylepšeným spätným zvukovým kanálom (eARC) a automatickým režimom nízkej latencie (ALLM) a to v rámci celých produktových radov. Televízory LG QNED90 Mini LED a NanoCell televízory NANO90 a NANO85 podporujú taktiež variabilnú obnovovaciu frekvenciu (VRR), aby poskytli mimoriadny zážitok milovníkom hier.

Televízor LG OLED evo.

LG má so svojimi OLED televízormi dobré výsledky, taktiež pokiaľ sa jedná o zodpovednú výrobu. Panely použité v rade OLED TV pre rok 2021 boli certifikované švajčiarskou spoločnosťou Societe Generale de Surveillance (SGS), že majú minimálny dopad na životné prostredie, emitujú do vzduchu zanedbateľné množstvo znečisťujúcich látok, používajú menej nebezpečné látky a sú vysoko recyklovateľné. Podľa výsledkov hodnotenia SGS televízne panely LG OLED znižujú emisie prchavých organických zlúčenín (VOC) o viac ako 50 percent v zrovnaní s LCD televízormi rovnakej veľkosti.

LG OLED televízory sú taktiež ohľaduplné k očiam bez toho, aby boli nutné kompromisy v kvalite obrazu. Okrem zistenia TÜV Rheinland o nízkej úrovni vyžarovania modrého svetla a flicker-free certifikácie Underwriters Laboratories používajú OLED televízory LG celosvetovo prvé televízne panely s certifikáciou Eyesafe, americkej agentúry pre zdravotné štandardy, pretože splňujú požiadavku na nízke emisie modrého svetla. Testy v skutočnosti ukázali, že televízory LG OLED vyžarujú približne o 50 percent menej modrého svetla než prémiový LCD panel podobnej veľkosti.

Najnovšie soundbary LG, navrhnuté tak, aby dokonale ladili s novými modelmi OLED TV, sú ďalšou ukážkou ekologického prístupu spoločnosti LG k výrobe. Vonkajšia časť soundbarov je vyrobená z recyklovaných materiálov, zatiaľ čo obal je navrhnutý tak, aby ich chránil aj bez použitia blokov z penového polystyrénu.

„Náš záväzok zvyšovať odvetvovú latku a súčasne aj hodnotu pre spotrebiteľa je v rade LG OLED TV 2021 jasne badateľný,“ uviedol Park Hyoung-sei, prezident spoločnosti LG Home Entertainment Company. „Vďaka LG OLED evo, našej doposiaľ najpokročilejšej technológii panelov, sú naše najnovšie OLED televízory celkom jedinečné a prinášajú ďalšiu úroveň zážitku zo sledovania, o ktorom si myslíme, že je bezkonkurenčný.“

Celý rad televízorov LG pre rok 2021, vrátane samosvietiacich LG OLED TV, nových prémiových televízorov LG QNED Mini LED a pohlcujúcich NanoCell televízorov s možnosťou extrémne veľkej obrazovky sú k videniu vo virtuálnom výstavnom stánku LG.

(Zdroj: Tlačová správa LG)