Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung uviedol nový robotický vysávač a smart práčku so sušičkou

Samsung uviedol nový robotický vysávač a smart  práčku so sušičkou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niekoľko nových domácich spotrebičov, ktoré dokážu zautomatizovať mnohé rutinné práce a tým ich aj zjednodušiť, predstavila na veľtrhu CES 2021 spoločnosť Samsung Electronics. Nový robotický vysávač JetBot 90 AI+ je vybavený systémom umelej inteligencie, ktorá optimalizuje jeho trasu podľa bezprostredného okolia. Umelou inteligenciou sú vybavené aj práčky a sušičky radu Smart Dial Front Load – vďaka nej samy zistia, akému štýlu prania dáva používateľ prednosť, a podľa toho aj automaticky nastavia prácu aj sušiace cykly.

JetBot 90 AI+ aj inteligentná práčka získali na tohtoročnom veľtrhu CES ceny za inovácie (CES Innovation Awards) a počas prvého polroka tohto roka budú k dispozícii na trhu v Spojených štátoch. V Česku a na Slovensku by sa mal vysávač JetBot 90 AI+ začať predávať v tomto roku, v prípade práčky so sušičkou nebolo o prípadnom spustení predaja na lokálnom trhu zatiaľ rozhodnuté.

„V Samsungu usilovne pracujeme na vývoji nových domácich spotrebičov, ktoré našim zákazníkom nevídaným spôsobom uľahčujú domáce práce," vyhlásil John Herrington, viceprezident a riaditeľ divízie domácich spotrebičov. „Keď môžete vysávanie nechať na robotickom pomocníkovi a výber pracích cyklov zveriť samotnej práčke, urobia prístroje veľa práce za vás a vy tak máte možnosť venovať viac času tomu, čo vás naozaj baví.“

Robotický vysávač Samsung JetBot 90 AI+.

Robotický vysávač JetBot 90 AI+ s umelou inteligenciou, senzormi a vyspelou navigáciou

 

Robotický vysávač JetBot 90 AI+ je ako prvý prístroj svojho druhu na svete vybavený umelou inteligenciou z dielne firmy Intel. Vysávanie podláh sa vďaka nemu zmení na úlohu, o ktorej skoro nebudete vedieť.

JetBot 90 AI+ je vybavený nielen komplexným súborom senzorov, ale aj technológiou pre rozpoznávanie objektov v blízkom okolí. Vďaka nemu sa po vašej domácnosti pohybuje s rovnakou ľahkosťou a starostlivosťou ako vy sami. Základom je senzor typu LIDAR podobného typu, aký sa používa v samoriadiacich autách - meria vzdialenosť od objektov a presne ich lokalizuje, čo má za následok oveľa presnejší pohyb než u konvenčných technológií. 3D senzor potom vníma rozdiely medzi jednotlivými objektmi, rozozná napríklad hračku od nohy stoličky. Okrem toho dokáže na podlahe detegovať aj maličké predmety a ukladá do pamäte tvar miestnosti, aby pri vysávaní nastavil optimálnu trasu. Vďaka vyspelému algoritmu pre rozpoznávanie objektov všetkých druhov dokáže vždy trasu optimalizovať tak, aby bola čo najbezpečnejšia a najúčinnejšia. JetBot 90 AI+ všetky tieto informácie vyhodnotí a vďaka nim vysáva podlahu tesne okolo objektov aj pod nábytkom, pričom si dáva dobrý pozor, aby nerozbil niečo krehké. Ak nejaký objekt vyhodnotí ako nebezpečný alebo ako zdroj prípadného ďalšieho znečistenia, jednoducho sa mu vyhne.

Robotický vysávač Samsung JetBot 90 AI+.

Pri vysávaní sa naplno uplatní digitálny invertorový motor JetBot 90 AI+, ktorý zvyšuje sací výkon 30 W systému Jet Cyclone na maximum. Vysávač tak vysáva nečistoty z podlahy a zároveň chytá prachové častice vo vzduchu. Samočistiaca kefa so štetinami z jemne tkaných vlákien dokáže efektívne čistiť aj najrôznejšie štrbiny.

Po dokončení práce sa vysávač JetBot 90 AI+ automaticky vracia do základňovej stanice Clean Station, čo je špeciálne zariadenie typické pre robotické vysávače Samsung. Všetky nečistoty sa tam automaticky vyklápajú do vrecka, ktorý stačí raz za dva až tri mesiace vymeniť.

Aj ovládanie vysávača zodpovedá modernej dobe – slúži na to totiž aplikácia Samsung SmartThings na smartfóne. Vysávač sa tak dá ovládať odkiaľkoľvek – v telefóne môžete čistenie naplánovať a spustiť, ale tiež vymedziť na plániku domácnosti oblasti, do ktorých JetBot 90 AI+ nesmie, prípadne telefón pripojiť ku kamere vysávača a použiť ho ako bezpečnostnú kameru v čase, keď nie ste doma.

Práčka so sušičkou Samsung radu 8800 Smart Dial Front Load.

Dokonalá starostlivosť o bielizeň s inteligentnou práčkou a sušičkou

 

Umelá inteligencia, ktorú Samsung vo svojich zariadeniach používa, neustále mení spôsob, akým používatelia vykonávajú rutinné domáce práce. Nové práčky a sušičky radu 8800 Smart Dial Front Load výrazne uľahčujú pranie – vďaka nim je intuitívnejšie a neznamená pre členov domácnosti žiadny zvláštny stres.

Nové práčky a sušičky sú vybavené osvedčenou technológiou Smart Dial z dielne Samsungu. Vďaka nej sa rýchlo a spoľahlivo naučia, ako chce mať majiteľ bielizeň vypranú a aké nastavenie používa, a podľa toho automaticky navrhne vhodné pracie a sušiace cykly, ktoré potom stačí potvrdiť na prehľadnom ovládacom paneli. Okrem toho dokáže inteligentný systém aj sám odporučiť vlastné cykly na základe skúsenosti s predchádzajúcim praním, napríklad aj v konkrétnych dňoch v týždni alebo vo vopred určených časoch.

Práčka so sušičkou Samsung radu 8800 Smart Dial Front Load.

Za pozornosť stojí aj funkcia OptiWash, vďaka ktorej práčka automaticky zváži bielizeň a pomocou patentovaného senzora zakalenia stanovuje optimálne množstvo vody a pracieho prostriedku v danom cykle. Zároveň sama určí dĺžku prania a zaručí, že cyklus skončí v okamihu, keď je bielizeň dokonale čistá.

Používanie práčky a sušičky z jedného radu ešte nikdy nebolo tak jednoduché. Vďaka funkcii MultiControl je možné obe zariadenia ovládať z jediného centrálneho ovládacieho panela na práčke, takže máte všetky funkcie neustále na dosah ruky. Na ovládanie je možné použiť aj smartfón s aplikáciou SmartThings, v ktorom je možné sledovať zostávajúci čas cyklu, na diaľku spustiť pranie alebo zastaviť, programovať cykly a podobne.

Robotický vysávač JetBot 90 AI+ a nová práčka so sušičkou sú vystavené na virtuálnej exhibícii Samsungu na veľtrhu CES v dňoch 11. - 14. januára. Ďalšie informácie o najnovších produktoch značky Samsung nájdete na stránke https://www.samsung.com/us/explore/experiences/ces2021.

Práčka so sušičkou Samsung radu 8800 Smart Dial Front Load.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)