Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Laserové TV Hisense TriChroma sa sústredia na čistotu farieb

Laserové TV Hisense TriChroma sa sústredia na čistotu farieb
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Hisense oznámila, že v priebehu roku 2021 uvedie na trh celú škálu laserových TV TriChroma. Ide o rad laserových projektorov s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou, ktorý bude obsahovať model z limitovanej edície. Ten dokáže premietnuť až 100-palcový (2,54 metrový) obraz na príslušnú obrazovku.

Laserové televízory nie sú samozrejme žiadnou novinkou, spoločnosť Hisense uviedla na trh svoju prvú 100-palcovú laserovú televíziu už v roku 2014. Pri predstavovaní najnovšej zostavy Dr. Xianrong Liu, hlavný vedec pre Hisense Laser TV, uviedol, že za posledných päť rokov prešli laserové televízory z úzkeho trhu na masový, z rozlíšenia 2K prešli na 4K a z jednofarebného zdroja svetla prešli na tri, zatiaľ čo veľkosť premietaného obrazu za zväčšila zo 75 palcov až na 300.

Laserové televízory sú v podstate laserové projektory s veľmi krátkou projekčnou a modelový rad Hisense používa novú architektúru laserového zdroja RGB. Tá má tri samostatné lasery pre každý farebný svetelný zdroj, čo je označované ako prvotriedne DLP riešenie s dvojitým mikrozrkadlom pre 20 percentné zvýšenie jasu na úrovni pixelov. Výrobca tvrdí, že vo výsledku je premietaný obraz s jasom 430 nitov dokonca jasnejší ako niektoré veľké obrazovky televízorov.

Limitovaná edícia laserového televízora Hisense TriChroma 100L9 Pro.

Spoločnosť tvrdí, že sa jej podarilo zlepšiť farebný výkon oproti pôvodným zariadeniam až o 128 percent, čo znamená, že nadchádzajúce laserové televízory budú môcť dosahovať až 107 percent farebnej škály BT.2020 a 151 percent farebnej škály DCI-P3, s prísľubom „extrémne vysokej čistoty farieb a úžasného farebného prevedenia.“

Uhlopriečky premietaného obrazu v novom modelovom rade laserových televízorov pre rok 2021 sa budú pohybovať od 75 do 100 palcov. Jednotky budú vybavené integrovanými kamerami s umelou inteligenciou, ktoré podporujú napríklad interaktívne domáce tréningy alebo dokonca rodinné karaoke.

Počas online prezentácie na veľtrhu CES 2021 bol odhalený limitovaný model 100L9 Pro, ktorý premieta obraz s uhlopriečkou 100 palcov a obsahuje displej, ktorý dokáže zobrazovať informácie o miestnom čase, teplote a obsahu, ako aj plnofarebné animácie a integrované reproduktory s 360-stupňovým zvukom. Jednotka by mala byť dodávaná s obrazovkou v zhodných farbách. No okrem týchto niekoľkých podrobností neboli oznámené žiadne ďalšie informácie, takže si bude treba počkať na oficiálne uvedenie produktu na trh.

Laserový televízor Hisense TriChroma pre rok 2021.