Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Projektor Asus s veľkosťou pohára s latte premietne veľký obraz

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na veľtrhu CES 2021 uviedla spoločnosť Asus nový prenosný projektor s názvom ZenBeam Latte L1. Batériou napájaná jednotka má veľkosť podobnú poháru s kávou latte, má integrovaný reproduktor a je určená na streamovanie videí alebo hier v domácnosti alebo mimo nej.

Prenosné projektory sú zvyčajne určené pre mobilnú zábavu, no nový kompaktný projektor Latte L1 navrhnutý v modernom dizajne sa zameriava aj na používanie v domácnosti. Spoločnosť Asus vidí jeho využitie napríklad v tom, že ak sa používa televízor v obývačke, ostatní členovia rodiny si môžu užívať vlastnú zábavu na veľkej obrazovke v iných miestnostiach v domácnosti.

Nový projektor má približne rovnaké rozmery ako vysoký pohár s kávou latte a svojim prevedením trocha pripomína Bluetooth reproduktor. V skutočnosti je aj vybavený 10-wattovým reproduktorom, ktorý vyladili odborníci zo spoločnosti Harman Kardon. Ponúka tri zvukové režimy vyladené na sledovanie filmov, počúvanie hudby alebo hranie hier. Reproduktor využíva technológiu inteligentných zosilňovačov, ktorá sľubuje poskytnúť zvuk bez skreslenia aj pri vyšších hlasitostiach.

Prenosný projektor Asus ZenBeam Latte L1.

Vonkajší plášť projektora je pokrytý textilnou sieťovinou, ktorá podľa výrobcu pomáha nielen pri odvode tepla, ale zlepšuje aj hmatový zážitok a vedie k lepšiemu prenikaniu zvuku. V hornej časti sú umiestnené fyzické ovládacie prvky, ktoré umožnia používateľom využiť zahrnutú platformu Aptoide TV a vyberať si z viac ako 2 500 zábavných aplikácií, vrátane YouTube, Amazon Prime Video, Hulu či Netflix.

Na platforme sú tiež k dispozícii hry. Používatelia tiež môžu obsluhovať projektor pomocou ručného diaľkového ovládača a ak na platforme Aptoide nenájdu to, čo hľadajú, projektor má aj vstupy HDMI a USB a tiež umožňuje bezdrôtové zrkadlenie obsahu zo smartfónu.

Prenosný projektor Asus ZenBeam Latte L1.

Latte L1 dokáže premietať obraz v rozlíšení 720p na uhlopriečku 40 palcov (101,6 cm) zo vzdialenosti o niečo viac ako 1 meter od steny či projekčného plátna. No z väčšej vzdialenosti zvládne premietať až do uhlopriečky 120 palcov (3,05 m). K dispozícii je integrovaný stojan na zdvíhanie premietaného obrazu, alebo sa dá projektor pripevniť aj na statív. Jas 300 lúmenov je dostačujúci pre premietanie v zatmenej miestnosti.

Podľa spoločnosti Asus sa môžu používatelia tešiť na „tichý chod v porovnaní s bežnými kompaktnými projektormi“ a interná 6 000 mAh batéria by mala vydržať tri hodiny na jedno nabitie v ekonomickom režime alebo až 12 hodí, ak sa zariadenie používa ako Bluetooth reproduktor.

Nový prenosný projektor Asus ZenBeam Latte L1 by mal byť dostupný v druhom štvrťroku tohto roku. Cena zatiaľ nebola oznámená.

Prenosný projektor Asus ZenBeam Latte L1.