Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bonbowl je technologicky pokročilý indukčný elektrický varič

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po celé desaťročia si ľudia, ktorí nemali prístup ku kuchyni, varili jedlo na prenosných indukčných varičoch. Novinka Bonbowl pridáva tomuto konceptu moderný vzhľad vďaka zabudovaniu rýchlejšej a efektívnejšej technológie indukčného ohrevu.

Stručne povedané, indukčné ohrievanie využíva rýchlo sa meniace magnetické pole na výrobu spätného prúdu, ktorý následne generuje teplo v elektricky vodivých predmetoch, ako sú napríklad oceľové panvice či hrnce. Medzi výhody patrí to, že indukčný elektrický varič generuje teplo oveľa rýchlejšie ako plynové alebo elektrické horáky, spotrebuje menej energie a teplo sa vytvára iba vo vodivom objekte - samotná varná plocha zostáva na dotyk chladná.

Prenosný indukčný elektrický varič Bonbowl.

Zatiaľ čo rúry na pečenie v plnej veľkosti s indukčnými varnými doskami existujú už nejaký čas, vývojári sa rozhodli túto technológiu využiť aj v prenosnom systéme a výsledkom je zariadenie Bonbowl. To je dodávané s dvojstennou miskou vyrobenou z nehrdzavejúcej ocele, v ktorej sa jedlo dá nielen uvariť, ale je aj vhodná aj na jeho priamu konzumáciu. Dvojplášťový dizajn misy udržuje jej vonkajšiu stranu chladnejšiu, takže ju používateľ môže zobrať bez toho, aby si popálil ruky. Miska sa dá pritom umývať v umývačke riadu.

Prenosný indukčný elektrický varič Bonbowl.

Používateľ si môže jedlo pripraviť podľa vlastného receptu alebo môže postupovať podľa jedného z mnohých zahrnutých receptov. Tie údajne obsahujú ľahko dostupné ingrediencie a môžu byť pripravené za 15 alebo aj menej minút. Doba prípravy jedla a teplota varenia sa zadávajú prostredníctvom dotykového rozhrania v tvrdenom skle. Teplotné senzory v zariadení pritom detegujú, kedy miska dosiahla cieľovú teplotu, a potom ju zariadenie udržiava.

Prenosný indukčný elektrický varič Bonbowl sa už predáva za 149 dolárov.

Prenosný indukčný elektrický varič Bonbowl.