Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

T4K: Najmenšie svietidlo na svete s výkonom až 4 000 lúmenov

T4K: Najmenšie svietidlo na svete s výkonom až 4 000 lúmenov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Nitecore predstavili nový model batériového svietidla T4K, ktoré by sa dalo označiť za najmenšiu baterku na svete s výkonom až 4 000 lúmenov. Toto mimoriadne jasné svetlo je pritom také malé, že sa pohodlne zmestí aj na kľúčenku.

Pred ôsmimi rokmi sa spoločnosť Nitecore pochválila „najmenšou baterkou na svete s výkonom 3 500 lúmenov“ s názvom Tiny Monster TM26. No jej robustný štvorhranný dizajn nebol príliš šikovný. OD tej doby vývojári neustále tvarovali tenšie a kompaktnejšie kryty okolo čoraz výkonnejších vnútorných častí žiarovky, vďaka čomu sa baterky ľahšie prenášajú a používajú. Najnovší triumf teraz debutuje v podobe vlajkovej lode miniatúrneho svietidla Nitecore T4K, ktoré výrobca hrdo označuje za najmenšiu baterku na svete so svetelnosťou až 4 000 lúmenov.

Miniatúrne vreckové svietidlo Nitecore T4K.

Rovnako ako TM26 z roku 2013, aj model T4K využíva pole so štyrmi LED diódami, ktoré je však teraz osadené do jednej hlavy namiesto jednotlivých žiaroviek. Používateľ môže prepínať medzi piatimi výstupnými režimami a vrhať svetlo z baterky až do vzdialenosti takmer 209 metrov. Najvyšší režim „turbo“ pritom poskytuje osvetlenie s jasom až 4 000 lúmenov. V štandardnom režime svietenia vydáva baterka len 200 lúmenov a dosah lúča sa skráti na asi 45 metrov.

Miniatúrne vreckové svietidlo Nitecore T4K.

Vrecková baterka T4K má rozmery len 8,2 x 3 x 3 centimetra a váži len 77 gramov, spolu so sponou pre jej umiestnenie na vrecko či za pás nohavíc. T4K disponuje režimom dvojitého blokovania, ktorý zaisťuje, že sa vo vrecku náhodne nezapne a nevybíja batériu. OLED displej na prednej strane zobrazuje informácie o výdrži batérie, nastavenom režime svietenia a zostávajúcej dobe svietenia. Lítium-iónová batéria s kapacitou 1 000 mAh vydrží pri najnižšej úrovni jasu jedného lúmenu po dobu až 67 hodín.

Miniatúrne vreckové svietidlo Nitecore T4K je teraz k dispozícii na predbežné objednanie na stránkach výrobcu za cenu 89,95 dolárov.

Miniatúrne vreckové svietidlo Nitecore T4K.