Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera Insta360 Go 2 je stále miniatúrna, no o niečo šikovnejšia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Insta360 je známa svojimi panoramatickými videokamerami, no pred dvoma rokmi vydala malú konvenčnú akčnú kameru s názvom Go. Teraz prichádza s novým a vylepšeným modelom Go 2.

Rovnako ako pôvodná akčná kamera Insta360 Go, aj nový model Go 2 je vybavený vlastnou technológiou digitálnej stabilizácie obrazu FlowState pre plynulé nakrúcanie videí bez roztrasenia obrazu. Miniatúrna akčná kamera sa tiež môže pripnúť na oblečenie používateľa pomocou dvojdielneho magnetického držiaka. K dispozícii sú samozrejme aj ďalšie možnosti upevnenia.

Miniatúrna akčná kamera Insta360 Go 2.

Zábery sú snímané 120-stupňovým objektívom s efektom rybieho oka prostredníctvom 1 / 2,3-palcového obrazového snímača, ktorý je tak väčší ako v prípade snímača v predchádzajúcom modeli Go. Video sa nakrúca v predvolenom rozlíšení 1440p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, čo je mierne zlepšenie oproti rozlíšeniu 1080p v modeli Go.

Je potrebné poznamenať, že kamera disponuje len asi 28 GB využiteľného úložiska, takže v režime bez stabilizácie obrazu nedokáže zaznamenávať klipy v reálnom čase dlhšie ako 30 minút. Toto číslo klesne len na 10 minút s aktivovanou stabilizáciou obrazu FlowState alebo na 15 minút so základnou stabilizáciou obrazu. No stále je to oveľa lepšie ako v prípade modelu Go, ktorý dokáže zaznamenávať klipy v reálnom čase nepresahujúce päť minút.

Miniatúrna akčná kamera Insta360 Go 2.

Jedno nabitie batérie s kapacitou 210 mAh by malo poskytnúť záznam po dobu 30 minút, ak sa kamera používa samostatne. Môže byť však umiestnená v nabíjacom puzdre s vlastnou 1 100 mAh batériou, s ktorou by mala vydržať 150 minút prevádzky. Toto puzdro sa dá tiež použiť ako mini statív pre kameru alebo ako bezdrôtové diaľkové ovládanie cez Bluetooth na spustenie a zastavenie záznamu.

Používatelia si môžu nastaviť zábery a skontrolovať nakrúcanie prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. Táto aplikácia im tiež umožňuje meniť nastavenia a pristupovať k funkciám, ako sú časozberné zábery a spomalené zábery v rozlíšení 1080p pri rýchlosti záznamu 120 snímok za sekundu.

Miniatúrna akčná kamera Insta360 Go 2.

S hmotnosťou 26,5 gramov je akčná kamera Go 2 o niečo ťažšia ako 18,3 gramová kamera Go, no stále je neuveriteľne ľahká. Za zmienku stojí aj to, že zatiaľ čo je model Goo len vode odolný, model Go 2 sa môže pochváliť vodotesnosťou do hĺbky 4 metrov.

Nová miniatúrna akčná kamera Insta360 Go 2 je teraz k dispozícii za cenu 319,99 EUR.

Miniatúrna akčná kamera Insta360 Go 2.