Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový Google Nest Hub sleduje váš spánok z nočného stolíka

Nový Google Nest Hub sleduje váš spánok z nočného stolíka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google predstavila druhú generáciu svojho inteligentného zariadenia Nest Hub, ktorá si oproti svojmu predchodcovi z roku 2018 prináša jednu veľkú zmenu. Dokáže totiž z nočného stolíka sledovať spánkové vzory používateľa, a to bez káblov či iných nositeľných doplnkov. Okrem toho poskytuje všetky inteligentné funkcie Asistenta Google.

Monitorovanie spánku umožňuje rovnaká technológia Motion Sense, ktorá bola použitá v smartfónoch Pixel 4 a v iných zariadeniach spoločnosti Google. Na bezdrôtové sledovanie pohybu využíva nízkoenergetickú radarovú technológiu s názvom Soli, takže zariadenie Nest Hub môže „vidieť“, ako sa používateľ pohybuje a dýcha. Ostatné senzory zachytávajú zvuky, ako je kašeľ a chrápanie, a zaznamenávajú svetlo a teplotu v miestnosti, aby získali ucelenejší obraz o spánku používateľa.

Druhá generácia inteligentného zariadenia Google Nest Hub s funkciou monitorovania spánku.

Nové inteligentné zariadenie poskytne na svojom displeji aj odporúčania, ako by mal používateľ zlepšiť svoj spánok, pričom spoločnosť Google tvrdí, že za ňou stojí vedecký výskum a odborníci v tejto oblasti. Všetky tieto údaje sa spätne načítajú do aplikácie Google Fit a nakoniec do používateľského profilu Fitbit (spoločnosť Google teraz vlastní Fitbit).

Z hľadiska ochrany súkromia sa žiadne údaje o spánku nepoužívajú na prispôsobené reklamy a zaznamenané zvukové údaje sa spracúvajú len v samotnom zariadení. Spoločnosť Google tvrdí, že zaznamenané údaje o spánku si používateľ bude môcť kedykoľvek zobraziť a odstrániť. Je to úplne voliteľné, ak používateľ nechce, nemusí túto funkciu využiť.

Druhá generácia inteligentného zariadenia Google Nest Hub s funkciou monitorovania spánku.

Funkcie monitorovania spánku budú podľa Googlu zjavne „k dispozícii ako bezplatná ukážka až do budúceho roka“ - takže to znie, akoby sa za pokročilé funkcie sledovania a analýzy spánku by mohol byť nakoniec účtovaný nejaký poplatok.

Oproti predchádzajúcemu zariadeniu Google Nest Hub, ktoré sa pri uvedení na trh pôvodne volalo Google Home Hub, existuje ešte niekoľko ďalších vylepšení. Vďaka tomu, čo sa Google naučil pri vývoji svojho reproduktora Nest Audio bol v novom modeli Nest Hub vylepšený zvukový výkon, takže tento inteligentný displej by mal znieť lepšie ako univerzálny reproduktor.

Druhá generácia inteligentného zariadenia Google Nest Hub s funkciou monitorovania spánku.