Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple otvára globálnu sieť aj na lokalizáciu zariadení tretích strán

Apple otvára globálnu sieť aj na lokalizáciu zariadení tretích strán
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak stratíte svoj iPhone alebo vám ho nebodaj niekto ukradne, sieť Apple Find My vám pomôže s jeho lokalizáciou. Teraz bola táto aplikácia otvorené aj pre produkty tretích strán, pričom medzi prvými sú elektrické bicykle od spoločnosti VanMoof.

Sieť Apple Find My využíva dosah stoviek miliónov aktívnych zariadení Apple po celom svete. Pomocou technológie Bluetooth deteguje putujúce zariadenia a umožňuje používateľom určiť ich približnú polohu na mape, aktivovať vzdialené uzamknutie zariadenia, zobraziť číslo kontaktu na displeji a vzdialene vymazať údaje, aby sa nežiaduca osoba nedostala k súkromným informáciám používateľa. Celý proces je anonymný a využíva šifrovanie typu end-to-end.

Začiatkom týždňa uviedla spoločnosť Belkin na trh bezdrôtové slúchadlá Soundform Freedom, ktoré sú jednými z prvých produktov tretích strán, ktoré dokážu využívať sieť Apple Find My. Ak sú slúchadlá niekde blízko odložené, používateľ môže pomocou aplikácie Find My prehrať zvuk z nabíjacieho puzdra. Ak to nefunguje, slúchadlá sú zrejme ďalej, takže používateľ môže prepnúť do režimu straty a pomocou aplikácie kliknúť na širšiu sieť a vystopovať ich..

Zariadenia od schválených výrobcov tretích strán sa dajú pridať na novú kartu Položky v aplikácii Find My, ktorá funguje na zariadeniach iPhone, iPad, iPod touch a Mac.

Ak pripevníte štítok Chipolo One Spot k položkám, ako sú kľúče od domu, batožina alebo hračky, po jeho vydaní v júni, budete mať tiež prístup k sieti Find My a bude môcť si ho vyhľadať. Jazdci na elektrických bicykloch S3 a X3 od spoločnosti VanMoof budú môcť tiež zaradiť svoje e-bicykle na novú kartu Položky v aplikácii Find My.

Program Find My pre výrobcov tretích strán spadá pod program Made for iPhone od spoločnosti Apple. Výrobcovia, ktorí sa chcú pridať, budú musieť zabezpečiť, aby ich produkty „dodržiavali všetku ochranu súkromia v sieti Find My, na ktorú sa zákazníci spoločnosti Apple spoliehajú“. Schválené produkty budú mať označenie „Works with Apple Find My“.

Spoločnosť Apple tiež odhalila, že pripravuje špecifikáciu pre výrobcov tretích strán, ktorá im umožní využívať ultraširokopásmovú technológiu v zariadeniach Apple postavených na čipe U1 pre presnejšie sledovanie polohy, keď sú zariadenia nablízku.

Elektrické bicykle VanMoof S3 a X3 sú teraz kompatibilné s globálnou sieťou Apple Find My pre vyhľadávanie umiestnenia zariadení.