Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná lampa s prísavkou rozžiari tmavé miesta v domácnosti

Prenosná lampa s prísavkou rozžiari tmavé miesta v domácnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niekedy sa v domácnosti nachádzajú miesta, v ktorých by sa občas hodilo použiť stropné alebo nástenné svietidlo, no neoplatí sa tam preto viesť káble. Priniesť svetlo do týchto častí by však mohla nová lampa Neozoon, ktorá funguje na batérie a na rôzne povrchy sa montuje pomocou prísavky.

Nová prenosná lampa s prísavkou Neozoon sa skladá z tela vyrobeného z leteckého hliníka, v ktorom je uložená elektronika, 3D tlačenej polyamidovej rukoväte a priesvitnej silikńovej prísavky. Ak chce používateľ lampu využiť na osvetlenie určitého priestoru v domácnosti, stačí ju len prisať k rovnému a hladkému povrchu a potom ju zapnúť stlačením vypínača.

Prenosná lampa s prísavkou Neozoon.

Integrované LED diódy vydávajú v najvyššom režime svietenia kombinovaný jas 180 lúmenov pri teplote farieb 2 500 Kelvinov. V tomto režime by 3,7 V lítium-polymérová batéria s kapacitou 2 400 mAh mala poskytnúť dostatok energie pre asi šesť hodín svietenia. Batéria sa do plnej kapacity nabije prostredníctvom USB portu za zhruba tri hodiny. Používateľ môže stlmiť jas na nižší výkon pomocou jednoduchého podržania prsta na tlačidle napájania. Pri najnižšej intenzite svietenia by pritom batéria mala vydržať až 12 hodín na jedno nabitie.

Prenosná lampa s prísavkou Neozoon.

Výrobca tvrdí, že lampa Neozoon drží najlepšie na povrchoch, ako je sklo a oceľ, a môže zostať pripevnená vertikálne alebo horizontálne po celé mesiace. Dá sa jednoducho odstrániť vsunutím nechtu pod okraj jej prísavky a potiahnutím. Ak by lampa predčasne spadla so svojho miesta, mala by ju ochrániť pred poškodením jej nárazu odolná konštrukcia. Samotná lampa meria 15 centimetrov na šírku a 9,5 centimetra na výšku, pričom váži asi 200 gramov.

Prenosná lampa s prísavkou Neozoon.

Prenosná lampa s prísavkou Neozoon je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 110 euro. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 180 euro. Dodávka by sa mala rozbehnúť v októbri tohto roku.