Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tlačiareň samolepiacich bločkov chrlí poznámky nadiktované hlasom

Tlačiareň samolepiacich bločkov chrlí poznámky nadiktované hlasom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek súčasnému trendu používania rôznych inteligentných zariadení, si svoje miesto stále nájde vlastnoručne napísaná poznámka na samolepiacom bločku. Spoločnosť Amazon však aj tento spôsob obohatila o moderné technológie a predstavila šikovné zariadenie s názvom Smart Sticky Note Printer.

Toto zariadenie má formu kompaktnej termálnej tlačiarne, čo znamená, že si nevyžaduje žiadny atrament. Stačí len, aby používateľ vložil do tlačiarne kotúč papiera s lepiacou zadnou stranou. Termálna tlačiareň samolepiacich poznámkových bločkov Smart Sticky Note Printer je pritom bezdrôtovo prepojená s existujúcim kompatibilným zariadením Echo, ktoré musí byť umiestnené do 9-tich metrov od tlačiarne.

Termálna tlačiareň samolepiacich poznámkových bločkov Amazon Smart Sticky Note Printer.

Keď si používateľ potrebuje niečo zapamätať, len povie niečo ako „Alexa, vytlač poznámku: Po práci pokosiť trávnik“. Digitálnej hlasovej asistentke môže tiež nadiktovať nákupný zoznam alebo dať zariadeniu pokyn, aby niečo vytlačilo, napríklad sudoku rébus. Tlačiareň vytlačí to, čo jej bolo povedané a úhľadne odreže samolepiaci bloček z rolky (papierové rolky sú dostupné v rôznych farbách), rovnako ako tlačiareň pokladničných dokladov. Bloček s vytlačenou poznámkou môže byť potom prilepený napríklad na monitor počítača alebo kamkoľvek, kde si to používateľ želá.

Termálna tlačiareň samolepiacich poznámkových bločkov Amazon Smart Sticky Note Printer.

Tlačiareň Smart Sticky Note Printer začínala ako koncept v rámci projektu Amazon Day 1 Editions, v ktorom spoločnosť predstavuje nápady na produkty, ktoré sa budú vyrábať, len v tom prípade, že si ich predbežne objedná dostatočný počet ľudí. Keďže tlačiareň získala dostatočnú podporu, mala by sa dostať do výroby a k podporovateľom by mala doraziť niekedy medzi júlom a septembrom. O prípadnej maloobchodnej cene nepadla žiadna zmienka, no cena v rámci predbežných objednávok bola 115 dolárov.