Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 55

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Potom, ako sa tu udomácni jar, vyjde slniečko a teploty vystúpia, rozhodnú sa mnohí pre rodinné pikniky v prírode. No a nielen na Slovensku k tomu patrí aj nejaké to dobré jedlo. Predstavte si, že najnovšie si už priamo medzi stromami dokážete naservírovať i teplý obed. Máme pre vás zariadenie, ktoré vám ho priamo v lone flóry dokáže zohriať aj bez elektrickej zásuvky.

Inovatívny obedár Heatbox sa vyznačuje tým, že na ohrev vloženého jedla používa integrovanú batériu. Do zariadenia stačí naliať 20 mililitrov vody a vložiť do neho vnútornú nádobu s jedlom, ktorá sa utesní vekom. Ďalším vekom sa potom zakryje celý vrch boxu, aby z neho nič neunikalo. Keď príde čas na obed, používateľ len vyberie vonkajšie veko, odstráni vnútorné a opäť osadí vonkajšie veko späť. Následným stlačením tlačidla sa aktivuje integrovaný vykurovací článok. Ten privedie naliatu vodu do varu a zmení ju na paru, ktorá ohreje jedlo bez toho, aby ho vysušila. Pomocou mobilnej aplikácie sa dá vybrať medzi nízkym, stredným a vysokým stupňom ohrevu podľa toho, koľko a aký druh jedla sa má ohrievať. Doba ohrevu sa pohybuje od 8 do 12 minút.

Zariadenie Maxogen Breathe Helper je navrhnuté tak, aby sa dalo osadiť na akékoľvek ochranné rúško a v čase pandémie Covid-19 pomohlo stimulovať imunitný systém nositeľa. Je to možné vďaka aromaterapeutickej technológii. Špeciálna vnútorná vrstva v zariadení totiž obsahuje viac ako jeden milión mikrokapsúl, ktoré sú naplnené éterickými olejmi. Na výber sú k dispozícii oleje s vôňou mäty, eukalyptu a čaju.