Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 56

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Štvornohí domáci miláčikovia sú zrejme veľkou životnou radosťou pre mnohých ľudí, niekedy aj tých vyťaženejších. A tak je bežné, že kým sa majiteľ venuje práci a kariére, skoro nemý tvor pokorne čaká, kým si na neho jeho pán či pani nájde čas. Vynálezcovia preto neustále prichádzajú s mnohými hračkami, ktoré sú určené práve pre zvieratká. Aj my máme dnes zopár tipov, ako ich rozptýliť.

Wicked Ball je automatická loptička, ktorá sa bude zabávať so štvornohými miláčikmi, keď nie sú ich majitelia doma. Využíva k tomu tri reakčné režimy, vďaka ktorým inšpiruje domáce zviera, aby za loptičkou behalo, skúmalo a hralo sa s ňou. Inteligentná hračka v prevedení pre psov alebo mačky odolá škriabaniu či hryzeniu a dá sa ponoriť aj do vody.

Spoločnosť Cheerble sa pochválila interaktívnou hračkou pre psov s názvom Wickedbone. Tá sa svojim tvarom podobá na väčšiu kosť. Zariadenie prináša možnosť ovládania a interakcie pomocou mobilnej aplikácie alebo prostredníctvom naprogramovaného režimu, kedy hračka automaticky priťahuje pozornosť psa a reaguje na rôzne typy dotykov.

Hravé mačky by sa mohli zabaviť s platformou Board Game, ktorá v nich prebudí prirodzené inštinkty a odbúra stres. Platforma disponuje plochou určenou na škriabanie a naháňanie vloženej automatickej loptičky. Tú môže mačka packami hľadať aj cez otvory vo vrchnej časti, kde sa navyše nachádza pružina s chlpatou guľkou na hranie.