Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 57

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Nielen sedavé zamestnanie môže prinášať ľuďom po istom čase bolesti v niektorých častiach tela. Svoje dostanú mnohí aj pri športe a rovnako počas dlhšej fyzickej pracovnej aktivity. Už roky preto patrí k najosvedčenejším receptom na regeneráciu tela hlavne masáž. Svoje vedia o tom najmä Číňania. A práve ich vývojári sa rozhodli mnoho tradičných masážnych techník preniesť aj do technologických zariadení.

Čínski vývojári zo spoločnosti Shenzhen Pentasmart Technology navrhli viacero masážnych prístrojov, ktoré sa zameriavajú na konkrétne oblasti tela. K dispozícii sú tak špecializované prístroje určené pre elektronickú masáž brucha, bedier, chodidiel, kolien, krku či dokonca pre masáž okolo očí. Tradičnú čínsku tepelnú terapiu napodobní zasa zariadenie Moxibustion Box, ktoré bez dymu ohrieva bylinný extrakt pre stimuláciu postihnutej oblasti pokožky. No a prístroj Gua Sha zasa poslúži ako moderná elektrická pomôcka pre vákuovú masáž bankovaním.