Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bowers & Wilkins debutuje s úplne bezdrôtovými slúchadlami do uší PI7 a PI5

Bowers & Wilkins debutuje s úplne bezdrôtovými slúchadlami do uší PI7 a PI5
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Britská prémiová audio Bowers & Wilkins oznámila svoj vstup do oblasti úplne bezdrôtových slúchadiel do uší s vlastnými modelmi PI7 a PI5. Naznačuje pritom, že milovníkom mobilnej hudby sa toto čakanie oplatí.

Nové úplne bezdrôtové slúchadlá do uší z dielne spoločnosti Bowers & Wilkins boli vyvinuté rovnakým tímom zodpovedným za reproduktory série 800 Diamond, ktoré ponúkajú špičkovú kvalitu zvuku vo vysokom rozlíšení. Oba modely PI7 a PI5 pritom podporujú bezdrôtové nabíjanie, majú frekvenčný rozsah 10 Hz až 20 kHz a skreslenie menej ako 0,3 percenta. Sú tiež vodotesné v štandarde IP54. K dispozícii je sprievodná mobilná aplikácia a používateľ môže slúchadlá ovládať pomocou dotykového rozhrania s jedným tlačidlom. Nechýba im ani podpora digitálnych asistentov Apple Siri a Asistent Google.

Spoločnosť Bowers & Wilkins predstavila svoje prvé úplne bezdrôtové slúchadlá do uší PI7 a PI5.

Model úplne bezdrôtových slúchadiel do uší PI7 sa môže pochváliť 24-bitovým zvukom, vysokovýkonným digitálnym spracovaním signálu a dvoma hybridnými jednotkami, ktoré obsahujú 9,2 mm dynamický menič a vyvážený menič v každom slúchadle. PI7-čka je tiež vybavená technológiou aktívneho potláčania okolitého hluku, ktorá využíva tri mikrofóny v každom slúchadle pre potlčenie rušenia z vonkajšieho sveta počas prehrávania hudby a zároveň sľubuje krištálovo čisté telefonické hovory.

Pripojenie k zdroju zvuku zabezpečí bezdrôtová technológia Bluetooth 5.0 s podporou kodekov aptX Adaptive, aptX HD, aptX Low Latency, aptX Classic, AAC a SBC. Poslucháči sa môžu tešiť až na 4,5 hodiny prehrávania pre každé slúchadlo, plus ďalších 16 hodín prostredníctvom priloženého nabíjacieho puzdra. Technológia rýchleho nabíjania poskytne už za 15 minút nabíjania až dve hodiny výdrže batérie v slúchadlách.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Bowers & Wilkins PI7 a PI5.

Spoločnosť B&W zahrnula aj novú zaujímavú funkciu prenosu zvuku, ktorá umožňuje poslucháčom pripojiť zdroj zvuku k nabíjaciemu puzdru a to tak bude bezdrôtovo prenášať signál do slúchadiel. To môže byť užitočné napríklad počas letu.

Model PI5 sa dodáva s 9,2 mm dynamickými meničmi v každom slúchadle, dvoma mikrofónmi na prijímanie hovorov a aktívne potláčanie hluku. Technológia Bluetooth 5.0 podporuje „len“ kodeky aptX, AAC a SBC. Každé slúchadlo by malo mať výdrž až 4,5 hodiny na jedno nabitie a prostredníctvom nabíjacieho puzdra by malo byť k dispozícii ďalších 20 hodín. Aj tento model podporuje rýchle nabíjanie.

Ako by sa dalo čakať od prémiovej značky, tieto úplne bezdrôtové slúchadlá do uší rozhodne nebudú lacné. Model PI7 dostal cenovku 399 dolárov, zatiaľ čo model PI5 stojí 249 dolárov.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Bowers & Wilkins PI7 a PI5.