Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná solárna chladnička / mraznička GoSun chladí mimo elektrickej siete

Prenosná solárna chladnička / mraznička GoSun chladí mimo elektrickej siete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť GoSun sa už dlho spolieha na Slnko ako zdroj energie pre svoje systémy varenia mimo elektrickej siete. Pred dvoma rokmi pridala prenosnú solárnu chladničku Chill a teraz rozširuje portfólio o nový model Chillest. Ide o väčšiu prenosnú chladničku / mrazničku, ktorá dokáže pracovať bez časového obmedzenia pomocou kombinácie napájania mimo siete z integrovanej batérie a namontovateľného stola so solárnymi článkami.

Spoločnosť GoSun nazýva Chillest ako „chladič bez ľadu“, ale je lepšie je toto zariadenie označiť ako 12V kompresorovú chladničku / mrazničku, ktorá dokáže pracovať aj ďaleko od vozidla alebo elektrickej zásuvky. Pre lepšiu prenosnosť má vo výbave kolesá a zaťahovateľnú rukoväť.

Prenosná solárna chladnička / mraznička GoSun Chillest.

Na podporu prevádzky mimo elektrickej siete má GoSun Chillest k dispozícii 100-Wh lítiovou batériou, ktorá na jedno nabitie poskytne okolo 10 hodín chladenia. Používateľ však môže zapojiť aj viacpolohový solárny stôl, ktorý môže nabiť batériu za päť hodín alebo udrží chladničku v chode nepretržite. Chladnička je tiež dodávaná s káblom a sieťovým adaptérom. S použitím externého prenosného 266 Wh batériového zdroja energie od spoločnosti GoSun tak používateľ získa ďalších približne 30 hodín.

Prenosná solárna chladnička / mraznička GoSun Chillest.

Solárna chladnička / mraznička Chillest má pritom dve samostatné komory a teplotné zóny, takže sa potraviny dajú chladiť na jednej strane a mraziť na strane druhej. Jednotlivé teplotné zóny je možné nastavovať v rozmedzí od -20 až do 20 ° C, a to pomocou fyzických tlačidiel alebo prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Zariadenie je nabité praktickými štandardnými funkciami, ako je vnútorné osvetlenie, upínacie háčiky na pripevnenie v kufri auta, predné úložné vrecko, dosku na rezanie, ktorá sa ukladá do veka a integrovaný otvárač na fľaše. K dispozícii sú aj rôzne voliteľné doplnky, ako je spomínaná prenosná powerbanka, Bluetooth reproduktor, ktorý sa pripája na stranu, a slnečník, ktorý sa osadzuje do rovnakého držiaka ako solárny stôl.

Prenosná solárna chladnička / mraznička GoSun Chillest.

Spoločnosť GoSun spustila startup kampaň na portáli Indiegogo s cieľom získať peniaze na rozbehnutie výroby. Základný model je ponúkaný od 579 dolárov, zatiaľ čo súprava so solárnym stolom vyjde na 679 dolárov. Obe ponuky predstavujú úsporu 320 dolárov z plánovanej maloobchodnej ceny. Dodávka by sa mala rozbehnúť v júli 2021.

Prenosná solárna chladnička / mraznička GoSun Chillest.