Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Enabot sprostredkuje videohovory cez domáceho pohyblivého robota

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Roboty sa čoraz viac stávajú súčasťou našich domácností, môže vysávať podlahy, dávajú pozor na votrelcov alebo robia spoločnosť štvornohým miláčikom. Zdá sa, že najnovší domáci robot od spoločnosti Enabot dáva videohovorom o niečo väčšiu mobilitu, vďaka čomu môžu vzdialení používatelia sa s robotom túlať po miestnosti a rozprávať sa s blízkymi.

Domáci robot Ebo sa dá v podstate opísať ako webová kamera na kolieskach. Svoj život začal pred dvoma rokmi, ako robot, ktorý sa postará o zábavu mačky, keď jej majiteľ nie je doma. Spoločnosť Enabot teraz vydala pokročilejšie modely SE a Air, ktoré sa naučili niekoľko nových trikov. Používatelia sa s robotom môžu spojiť pomocou mobilnej aplikácie a môžu s ním jazdiť po domácnosti. Pomocou HD kamery, mikrofónu a reproduktorov tak môžu vidieť, počuť a rozprávať s kýmkoľvek doma. Môžu tiež fotografie a videá a ukladať ich na internú SD kartu.

Domáci robot Ebo.

Vďaka tomu má robot celý rad možných využití. Môže to byť spôsob, ako zostať v kontakte s rodinou, keď je používateľ preč z domu, dajú sa na diaľku kontrolovať deti alebo starí ľudia, či sa s ním dá zahrať s domácim miláčikom, keď ste v prácu. Až päť rôznych ľudí môže dostať povolenie ovládať jedného robota.

Robot Ebo sa dá nastaviť aj ako bezpečnostná kameru, ktorá zaznamenáva video 24 hodín denne z nabíjacieho doku alebo chodí na plánované hliadky po celom dome. V tomto ohľade robotovi pomáha detekcia pohybu a nočné videnie. K dispozícii je tiež autonómny režim, v ktorom sa môže Ebo túlať po domácnosti ako robotický maznáčik.

Domáci robot Ebo.

Tento malý robot má samozrejme niekoľko ďalších funkcií, ktoré zabránia prevráteniu alebo uviaznutiu niekde v rohu. Integrované senzory dokážu detegovať prekážky a buď robota otočiťa alebo zastaviť. Keď dochádza robotovi energia, vráti sa sám k nabíjacej stanici a nabije si batériu.

Model Ebo Air je pokročilejšou verziou, ktorá má navyše laserovú hračku pre štvornohých miláčikov, výkonnejší procesor, vyššiu rýchlosť pohybu a snímač, ktorý zabráni pádu zo stola alebo zo schodov.

Domáci robot Ebo.

Spoločnosť Enabot v súčasnosti hľadá finančné prostriedky pre rozbehnutie výroby prostredníctvom rozbehnutej startup kampane na portáli Kickstarter. Model Ebo SE sa dá pritom získať od 59 dolárov, zatiaľ čo model Ebo Air je ponúkaný od 99 dolárov. Preprava by sa mala začať v septembri.