Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 68

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 5. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Dron DJI Air 2S je vybavený sklopnými ramenami s vrtuľami, čo uľahčí jeho transport. Integrované snímače v prednej a zadnej časti mu pomáhajú za letu vyhýbať sa prekážkam. Dron je vybavený kamerou, ktorá sa môže pochváliť až 1-palcovým CMOS snímačom, ktorý umožní nakrúcať video v rozlíšení až 5,4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. K dispozícii je aj možnosť nakrúcania spomalených videí v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 120 snímok za sekundu. Statické fotografie sú zachytené v rozlíšení 20 megapixelov. Samotný dron váži 595 gramov, dosahuje maximálnu rýchlosť letu 19 metrov za sekundu a vo vzduchu môže lietať približne 30 minúť na jedno nabitie batérie. Operátor má k dispozícii viaceré letové režimy a možnosti sledovania objektov.

Vrecková kamera so stabilizačným závesom Moza Moin dostala do výbavy výklopný dotykový displej s uhlopriečkou 2,45 palca. Ten umožní monitorovať záber z kamery a zároveň ovládať všetky nastavenia. Kamera disponuje 120-stupňovým širokouhlým objektívom, cez ktorý sníma statické fotografie v rozlíšení 12 megapixelov alebo nakrúca videá v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu. K dispozícii je i režim nakrúcania 8-násobne spomaleného videa. Používateľ si môže tiež zvoliť funkciu sledovania tváre, snímania panorámy alebo časozberných videí. Zvuk zachytia vstavané stereofónne mikrofóny, ktoré sa môžu pochváliť inteligentnou technológiou potláčania šumu pre zaistenie čo najvernejšieho zvuku.