Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 81

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Milovníci dobrého jedla a zvlášť chutného mäkkého mäska vedia, že za úspechom receptu je často i technológia úpravy pokrmu. V tomto smere sú stále čoraz viac obľúbenejšie známe konvektomaty, ktoré nechýbajú v žiadnej dobrej reštaurácii. Po novom sa však vývojári rozhodli dať takúto zbraň do rúk gurmánom aj priamo v ich domácnostiach.

Voľne stojaca rúra Anova Precision Oven je spotrebiteľskou verziou konvektomatickej parnej rúry, čiže kombinovanej rúry, ktorá sa používa v reštauračných kuchyniach. Rúra tak umožňuje presnú reguláciu teploty a vlhkosti pomocou pary. Na bočnej strane má preto umiestnenú nádrž, ktorá pojme dostatok vody na viac ako 24 hodín nepretržitého varenia v pare. Rúra sa cez Wi-Fi spája s mobilnou aplikáciu, ktorá cez viacero stupňov umožní jednoducho prechádzať z vlhkého na suché pečenie jedla a naopak. K dispozícii je aj sondový teplomer na sledovanie teploty jedla a ďalšie tri rôzne typy teplotných senzorov, ktoré dopomôžu k príprave lahodného pokrmu.

Prenosný projektor Filmatic vyzerá na prvý pohľad ako starý fotoaparát s krabicovým telom. Vďaka rozmerom 60 x 50 x 70 milimetrov a váhe len 200 gramov môže sprostredkovať zábavu takmer kdekoľvek, či už v domácnosti alebo na záhrade. Napriek drobnému telu zvládne projektor premietať obsah v rozlíšení Full HD, na plochu s uhlopriečkou až 3 metre. Filmatic sa môže pochváliť jasom 200 ANSI lúmenov, ako aj funkciami automatického zaostrenia a korekciami lichobežníka. O zvuk sa postarajú dva 3-wattové reproduktory. Operačný systém Android 8 umožní prístup k známym aplikáciám a streamovacím službám. Obsah sa dá premietať aj bezdrôtovo cez rozhrania Bluetooth 5.0 a Wi-Fi, či pomocou káblového pripojenia cez USB-C port. Projektor je navyše vybavený užitočným svetlom a môže tak poslúžiť ako lampáš.