Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TLC podkopáva konkurenciu s novými 8K televízormi Roku TV

TLC podkopáva konkurenciu s novými 8K televízormi Roku TV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TCL oznámila nadchádzajúce vydanie nového televízora 6-Série Roku TV, ktorý bude od augusta k dispozícii v 65-palcových a 75-palcových verziách. Obidve sa pritom môžu pochváliť rozlíšením 8K s miniLED quantum dot obrazovkou.

Spoločnosť TCL v minulom roku celosvetovo vyrobila viac ako 32 miliónov televízorov a je jedným zo zakladajúcich členov asociácie 8K - priemyselnej skupiny, ktorá propaguje výhody rozlíšenia 8K a zahŕňa spoločnosti ako Samsung, Hisense a Panasonic. Teraz upevňuje svoj záväzok k rastu 8K zobrazovacej technológie s novými členmi 8K svojej rodiny televízorov 6-Series.

To znamená, že oba nové modely 8K Roku TV sa môžu pochváliť rozlíšením, ktoré je „štyrikrát ostrejšie ako 4K, aby bola zaistená dokonalá čistota, či už je obsah pôvodný v 8K z obľúbených streamovacích služieb alebo je obsah 4K inteligentne prerátaný výkonnou technológiou TCL AiPQ Engine“.

8K televízor 6-Série Roku TV.

K dispozícii je technológia obrazového panela quantum dot alebo QLED pre vernejšie podanie farieb, Dolby Vision HDR pre lepší jas a kontrast a technológia podsvietenia miniLED rozložená v 240 jednotlivých zónach, ktorá sľubuje „bezkonkurenčnú hĺbku a rozmer“. Technológia Dolby Atmos dodáva pohlcujúci zvuk, ktorý „prúdi všade okolo vás s úchvatným realizmom“.

Modely 8K Roku TV sú vybavené vstavaným digitálnym tunerom so živým sprievodcom televíznymi kanálmi, dvojpásmovým rozhraním Wi-Fi a ethernetom, ktoré zaisťujú všetky dôležité možnosti pripojenia, spolu so štyrmi portami HDMI. Televízory sú tiež kompatibilné s digitálnymi asistentmi Siri, Alexa a Asistent Google pre hlasové ovládanie. Diváci môžu tiež bezdrôtovo zdieľať videá, fotografie a hudbu cez AirPlay zo zariadenia Apple.

8K televízor 6-Série Roku TV.

Spoločnosť TCL nadviazala partnerstvo aj so spoločnosťou THX, aby priniesla do nových televízorov certifikovaný herný režim, ktorý ponúka kombinácia nízkej latencie, variabilnej obnovovacej frekvencie (až 120 Hz) a pútavého vizuálu.

Nové 8K televízory 6-Série Roku TV majú tiež výhodné ceny v porovnaní s konkurenciou. Model Roku TV so 65-palcovým displejom sa predáva len za 2 199 dolárov, zatiaľ čo cena 75-palcového modelu je 2 999 dolárov.

8K televízor 6-Série Roku TV.