Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dum Audio chce vrátiť Hi-Fi audio systémy ku ich koreňom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Startup spoločnosť Dum Audio sa rozhodla ísť proti moderným Hi-Fi systémom. Na rozdiel oproti väčšiny audio výrobcov, ktorí do svojich produktov vkladajú čo najviac digitálnych technológií, Dum Audio verí, že návrat k analógovým koreňom uchváti poslucháčov kvalitou zvuku, zatiaľ čo sa nemusia zaoberať nepotrebnými funkciami a technologickou zložitosťou.

Prémiový Hi-Fi systém Dum Audio je určený pre milovníkov hudby, ktorí v súčasnosti používajú slúchadlá alebo bezdrôtové reproduktory. Skladá sa z gramofónu, integrovaného zosilňovača, policových reproduktorov a subwoofera. Každá časť systému je pritom navrhnutá tak, aby sa dala jednoducho nastaviť a ovládať, pričom prináša dizajn inšpirovaný klasickými Hi-Fi systémami zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Všetky komponenty sú zvukovo zladené a používatelia si môžu objednať celý systém za zvýhodnenú cenu.

Gramofón Dum Audio obsahuje 2-palcový MDF podstavec, liaty hliníkový tanier, vstavaný predzosilňovač a na mieru navrhnuté rameno. Je vybavený pohyblivým magnetom Audio Technica Model AT-3600L. Ovládač rýchlosti umožňuje používateľovi jednoducho prepínať medzi 33-1/3 a 45 otáčkami za minútu.

Prémiový analógový Hi-Fi systém Dum Audio.

Integrovaný zosilňovač prináša úplne nový zážitok z počúvania. Je umiestnený v 3/4-palcovom MDF šasi a má výkon 100 wattov RMS pre ľavý a pravý kanál a 200 wattov RMS pre subwoofer. K dispozícii sú tri možnosti vstupu: 2x RCA a Aux (3,5 mm jack). K dispozícii je aj technológia Bluetooth 5.0 aptX pre bezdrôtové prehrávanie v čo najvyššej kvalite. Na prednom paneli sú osadené kruhové ovládače pre nastavenie výšok, stredov, basov a subwoofera. Všetky zadné spoje sú pritom pozlátené.

Štýlový Hi-Fi systém dopĺňajú policové reproduktory, ktorú sú zladené s integrovaným zosilňovačom. Obsahujú 7-palcové hliníkové meniče, ktoré sú spojené s 1-palcovým hodvábnym kupolovým výškovým meničom. Reproduktory pritom poskytujú výkon až 200 wattov. O silné basy sa zasa postará pasívny subwoofer, ktorý rovnako spolupracuje s integrovaným zosilňovačom. Je vybavený 10-palcovým meničom a má frekvenčnú odozvu od 31 do 200 Hz, impedanciu 4 ohmy a citlivosť 91 dB. Jeho výkon je udávaný na 200 wattov RMS.

Prémiový analógový Hi-Fi systém Dum Audio.

Cieľom Hi-Fi systému Dum Audio je poskytnúť kvalitný audio zážitok najmä pre tých poslucháčov, ktorí majú obavy z digitálnych technológií. Neobsahuje preto žiadne displeje, pripojenie k Wi-Fi sieti, aplikáciu, zberanie dát či algoritmy umelej inteligencie. Všetko je navrhnuté s ohľadom na jednoduchosť a bezpečnosť.

Prémiový analógový Hi-Fi systém Dum Audio sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Indiegogo. K dispozícii sú samostatné komponenty gramofónu, zosilňovača, reproduktorov a subwoofera, každý za cenu 499 dolárov. Kompletný systém sa dá však získať so zľavou len za 1 299 dolárov. Distribúcia je naplánovaná na marec 2022.

Prémiový analógový Hi-Fi systém Dum Audio.