Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Display ukazuje pútavé koncepty rotopedu a pohodlného kresla

LG Display ukazuje pútavé koncepty rotopedu a pohodlného kresla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S príchodom veľtrhu CES 2022 sa vývojári zo spoločnosti LG Display rozhodli odhaliť svoju najnovšiu sériu konceptov využitia OLED displejov v spojení s rôznymi zariadeniami. Patrí sem pohlcujúce koncepty stacionárneho bicykla a pohodlného kresla pre filmové večery.

Pre ľudí, ktorí trávia väčšinu času sedavou prácou, môže byť udržiavanie kondície náročné. Rozprúdiť srdce a stuhnuté nohy by mohli pomôcť napríklad domáce rotopedy. No bicyklovanie v miestnosti bez vonkajších vnemov môže byť trochu nudné. Aj preto už existujú aj stacionárne bicykle s obrazovkou, ktoré môžu poskytnúť potrebnú motiváciu prostredníctvom tréningových alebo herných stimulov. Jediný zobrazovací panel však nemusí byť dostatočne pohlcujúci.

V tomto smere by mohol pomôcť zaujímavý koncept stacionárneho bicykla Virtual Ride z dielne spoločnosti LG Display, ktorý využíva flexibilnú technológiu OLED panelov, aby vtiahol stacionárnych jazdcov ešte viac do akcie.

Platforma pritom kombinuje tri 55-palcové zakrivené OLED zobrazovacie panely v ráme v tvare malého písmena r. Tie nielenže pred cyklistom na rotopede Ciclotte poskytnú jasné a farebné obrázky pútavej krajiny alebo malebných dedín, ale tiež nad ním zobrazia modrú oblohu a nadýchané obláčiky pre ešte presvedčivejšiu atmosféru.

Koncept stacionárneho bicykla LG Display Virtual Ride.

Spoločnosť uvádza, že panely použité pre tento koncept majú najväčší polomer zakrivenia spomedzi súčasných veľkých displejov, konkrétne až 500 milimetrov. Zároveň sa chváli tým, že „displeje OLED poskytujú bezkonkurenčne prirodzené farby so svojou živou kvalitou obrazu, vďaka ktorým budete naozaj mať pocit, že bicyklujete vonku v lese alebo po ulici európskej dediny.“

Po skončení tréningu môžete mať chuť sa zvaliť do pohodlného kresla a pozrieť si dobrý film alebo seriál. Vývojári z LG Display na to tiež mysleli a vytvorili druhý koncept s názvom Media Chair.

V ráme zhruba v tvare písmena U je namontované čalúnené kreslo s 55-palcovým OLED displejom oproti. Tento zobrazovací panel má rovnaký polomer zakrivenia ako tie, ktoré sa používajú pri koncepte Virtual Ride, pričom disponuje vstavanou audio technológiou, ktorá umožňuje samotnej obrazovke pôsobiť ako reproduktor.

Koncpet kresla so zakrivenou OLED obrazovkou LG Display Media Chair.

Lakťová opierka kresla je domovom niektorých ovládacích prvkov, ktoré používateľovi umožňujú prepnúť štandardné zobrazenie na šírku na orientáciu na výšku, čo je vhodné napríklad pre Tik-Tok videá. Ide však o zážitok súkromného sledovania obsahu, takže rodinné filmové večery sa budú musieť stále odohrávať pred veľkoplošným televízorom v obývačke.

V súčasnosti sú oba tieto koncepty len štúdiami dizajnu produktu bez náznaku potenciálneho vydania na trh. Oba koncepty predstaví LG Display na januárovom veľtrhu CES 2022, spolu s ďalšími technológiami OLED a LCD.