Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Baterka Rony vyžaruje svetelný lúč z oboch svojich koncov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo väčšina bateriek je dobrá na osvetlenie cesty pred používateľom, neosvetľujú zem medzi touto osobou a kýmkoľvek, kto môže ísť za ňou. Poľskí vývojári však vytvorili baterku Rony, ktorá je navrhnutá tak, aby vyžarovala lúč svetla z oboch svojich koncov.

Nová baterka Rony, ktorá vyzerá takmer ako dielo moderného umenia, má predné Cree LED svetlo, ktoré smeruje priamo dopredu, spolu so zadným Biom LED svetlom, ktoré je naklonené nadol.

Obojstranná baterka Rony.

Stlačením tlačidla citlivého na dotyk je možné predné svetlo nastaviť na jednu z piatich úrovní výkonu v rozsahu svietivosti od 20 do 1 500 lúmenov, zatiaľ čo zadné svetlo svieti pri nastavenej hodnote 300 lúmenov. A kým predný lúč je pomerne ostrý, zadný je rozptýlený, aby rovnomernejšie osvetľoval zem za používateľom. Zadné LED svetlo sa dá samozrejme vypnúť, keď nie je potrebné.

Obojstranná baterka Rony.

Baterka je vodotesná s krytím IP67, čiže môže byť ponorená do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. Je napájaná integrovanou lítiovou batériou s kapacitou 4 200 mAh. Jedno 3-hodinové nabitie cez USB údajne poskytne výdrž podobnú špičkovým baterkám, pri najnižšej úrovni výkonu je to približne 40 hodín.

Obojstranná baterka Rony.

Priložený držiak na riadidlá tiež umožňuje použiť baterku Rony ako svetlomet na bicykel. Výrobca tvrdí, že v tejto konfigurácii zadné LED svetlo robí jazdca viditeľnejším pre vodičov tým, že osvetľuje cestu okolo a za bicyklom.

Obojstranná baterka Rony.