Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prémiový soundbar LG prináša novú úroveň ozvučenia

Prémiový soundbar LG prináša novú úroveň ozvučenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na veľtrhu CES 2022 predstavila spoločnosť LG Electronics nový rad audio produktov s niekoľkými rôznymi modelmi, ktoré ponúkajú prémiový výkon, jedinečný a štýlový design a nové zvukové zážitky. Všetky modely zaisťujú presný a pohlcujúci zvuk pre domáce kino, hudbu aj hry.

V čele pôsobivého radu audio zariadení LG stojí prémiový LG Soundbar (model S95QR), ktorý sa môže pochváliť výkonom 810 W a konfiguráciou 9.1.5 kanálov, poskytujúci čistý, pohlcujúci priestorový zvuk vo forme uceleného high-endového audio riešenia. Vďaka piatim nahor smerujúcim kanálom (trom na soundbare a dvoma v samostatných zadných reproduktoroch), vrátane celosvetovo prvého nahor smerujúceho stredového reproduktora, zlepšuje LG Soundbar kvalitu zvuku a rozširuje zvukovú scénu pre maximálne realistické podanie. LG Soundbar je ideálnou voľbou pre milovníkov filmov, ktorí chcú zlepšiť zážitok z domáceho kina. Jeho nahor mieriaci stredový reproduktor prináša jasnejšie dialógy a ešte viac pohlcujúci zvuk vo formátoch Dolby Atmos a DTS:X. A vďaka technológii IMAX Enhanced si používatelia môžu pri sledovaní kompatibilného obsahu vychutnať ohromujúci trojrozmerný zvuk.

LG S95QR prináša niekoľko kľúčových vylepšení, predovšetkým zvýšenie výkonu nových reproduktorov, reproduktorových komôr a subwoofera. Väčšie woofery poskytujú ešte lepšiu kvalitu zvuku, s hlbokými, rezonujúcimi basmi, napodobujúcimi pohlcujúce zvukové systémy v kinách. V modeli pre rok 2022 vylepšila spoločnosť LG bezdrôtové zadné reproduktory svojej prémiovej zostavy zo štyroch kanálov na šesť, pričom ku dvom nahor smerujúcim reproduktorom pribudli štyri predné/bočné meniče. Vylepšenie oproti iným reproduktorom v tejto oblasti spočíva v tom, že zadné reproduktory systému LG Soundbar sú navrhnuté tak, aby rovnomerne distribuovali zvuk v priestore širokom 135 stupňov. Zákazníkom to poskytuje väčšiu flexibilitu pri umiestnení a uhlu natočenia reproduktorov, čo je výhodné predovšetkým v menších miestnostiach.

Prémiový soundbar LG.

Soundbar je vybavený citlivejším prijímačom, ktorý umožňuje bez straty kvality zvuku umiestniť soundbar, sprievodný subwoofer a zadné reproduktory na väčšiu vzdialenosť. Vďaka stabilnejšiemu bezdrôtovému pripojeniu eliminuje LG S95QR výpadky alebo meškanie zvukového výstupu a umožňuje tak sledovanie a počúvanie bez rozptyľovania. Vďaka zapojeniu technológie Horizon od spoločnosti Meridian Audio v režime „Hudba“ dokáže soundbar zlepšiť dvojkanálový zvuk na zvuk vo formáte 7.1 pre realistickejší akustický priestorový zvuk.

LG Soundbar je vynikajúcim riešením pre hráčov a milovníkov hudby, pretože je vybavený funkciou premennej obnovovacej frekvencie (VRR) a automatickým režimom nízkej odozvy (ALLM), čo z tohto produktu činí nevyhnutnú výbavu pre hráčov konzolových hier, ktorí vyžadujú dokonalú synchronizáciu akcie na obrazovke a zvuku. Vďaka podpore hudobných streamovacích služieb s vysokou kvalitou zvuku je počúvanie osobných playlistov a obľúbených interpretov na LG Soundbare ešte príjemnejší.

LG S95QR naviac ponúka intuitívne používateľské prostredie pri práci so službami Google Assistant, Amazon Alexa aj ďalšími asistenčnými službami s technológiou umelej inteligencie. Prostredníctvom inteligentných zariadení môžu majitelia ľahko a len pomocou svojho hlasu ovládať streamovanie hudby, upravovať hlasitosť a meniť zvukové režimy3. Novo si taktiež môžu poslucháči vďaka zvukovému adaptéru LG WOWCAST s Wi-Fi vychutnať bezstratový viackanálový zvuk aj bez zapojenia nevzhľadného kábla do televízora.

Prémiový soundbar LG.

Po pripojení ku kompatibilnému televízoru LG využíva LG Soundbar pokročilú funkciu AI Sound Pro v televízore, vďaka ktorej znie všetok obsah čistejšie a realistickejšie. Vzájomná kompatibilita umožňuje majiteľom televízorov LG používať jeden diaľkový ovládač k ovládaniu televízora aj soundbaru. A vďaka vylepšenej funkcii AI Room Calibration dokáže model S95QR prispôsobiť svoj zvukový výstup akémukoľvek priestoru. Soundbar analyzuje rozmery miestnosti, aby v nízkych frekvenciách poskytoval presnejší zvuk, kalibrovaný pre maximálnu vernosť.

Rad LG Soundbar pre rok 2022 je opäť navrhnutý s ohľadom na životné prostredie, s nižšou uhlíkovou stopou po celú dobu životnosti výrobku. Okrem toho, že sa nové modely soundbarov dodávajú v 100% papierových obaloch a na ich vonkajší obal sa používa recyklovaná plastová živica, využívajú nový materiál z kompozitných vlákien, ktorý je ľahší a znižuje tak emisie uhlíka pri preprave a transporte. A vďaka relatívne nízkej spotrebe šetrí produkty LG Soundbar energiu aj behom používania.

(Zdroj: Tlačová správa LG)