Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG predstavuje dnešné inovácie pre lepší zajtrajšok

LG predstavuje dnešné inovácie pre lepší zajtrajšok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na veľtrhu CES 2022 predstavila spoločnosť LG Electronics svoju víziu lepšieho životného štýlu a lepšej budúcnosti pre všetkých. V rámci LG World Premiere, ktorej sa zúčastnil aj generálny riaditeľ spoločnosti LG William Cho, predstavilo LG rozmanité inovácie pre nasledujúci rok a podrobne popísalo svoje pokračujúce úsilie o vytvorenie inkluzívnejšieho používateľského prostredia a udržateľného zajtrajška.

Témou LG pre veľtrh CES 2022 bolo heslo The Better Life You Deserve (Lepší život, ktorý si zaslúžite), ktoré zdôrazňuje konečný ciel LG, ktorým je prostredníctvom technologických a designových inovácií pozdvihnúť všetky aspekty každodenného života. Túto víziu predstavili tri krátke filmy: A Better Life for You, A Better Life for All a A Better Life Tomorrow. (Lepší život pre vás, Lepší život pre všetkých a Lepší život pre zajtrajšok).

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

Lepší život pre vás: Vytváranie hodnoty pre každý životný štýl

 

Koncept spotrebiča od spoločnosti LG, ktorý je možné priebežne vylepšovať, je hlavnou témou prvého krátkeho filmu Lepší život pre vás. Vďaka novým schopnostiam učiť sa a vyvíjať, aby lepšie vyhovovala potrebám individuálneho životného štýlu používateľov, posilňuje vylepšená platforma LG ThinQ kompatibilné produkty o ďalšie funkcie, ktoré v roku 2022 poskytnú ešte väčší komfort. Film Lepší život pre vás ukazuje, ako pokroky v zábavných riešeniach LG prinášajú divákom príjemnejšie zážitky zo sledovania obsahu na väčších obrazovkách, personalizovanejšie a interaktívnejšie.

Divákom bol predstavený LG StanbyME, súkromný mobilný bezdrôtový displej, ktorý je možné umiestniť kamkoľvek v dome a ktorý poskytne dokonalý zážitok zo sledovania tradičného televízora. Svoju celosvetovú premiéru mal taktiež produkt LG PuriCare AeroTower, čo je univerzálne riešenie starostlivosti o vzduch v domácnosti navrhnuté tak, aby poskytovalo výhody čističky vzduchu, ventilátora a ohrievača, zatiaľ čo prístroj LG tiiun pre vnútorné záhradkárstvo ponúka jednoduchý, čistý a spoľahlivý spôsob, ako pestovať zdravú zeleň počas celého roka.

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

Lepší život pre všetkých: Udržateľnejší a inkluzívnejší

 

Hlavnou témou filmu Lepší život pre všetkých je záväzok spoločnosti LG znižovať svoj dopad na životné prostredie a učiniť svoje podnikanie udržateľnejším. Energeticky úsporné inovácie zabudované do chladničky InstaView® a jej priehľadných dvierok, ktoré po dvojnom zaklepaní umožnia pohľad dovnútra, zvýšené využitie recyklovaných materiálov v obalových materiáloch LG Soundbaru a zníženie množstva plastových komponentov v televízoroch LG OLED poukazujú na záväzok spoločnosti LG hľadať riešenia, ktoré sú lepšie pre ľudí aj planétu. Po roku 2022 spoločnosť LG očakáva, že vo svojich výrobných procesoch využije viac než 600 000 ton recyklovaného plastu a do roka 2030 zvýši využitie elektronického odpadu na osem miliónov ton.

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

Kľúčom k rastu značky LG a smerom k tomuto cieľu je taktiež inkluzivita a tak sa spoločnosť LG zaviazala na rôznych trhoch investovať do poradných zborov pre prístupnosť. Tieto poradné zbory sú zložené z odborníkov na prístupnosť a osôb so zdravotnými postihnutiami a hrajú zásadnú rolu v poradenstve spoločnosti LG pri vývoji produktov s ohľadom na inkluzívnejšiu používateľskú skúsenosť, ako je ovládanie hlasovými príkazmi a označovanie Braillovým písmom.

S cieľom podporiť inovácie v oblasti udržateľnosti a inkluzivity v roku 2022 zriaďuje spoločnosť LG ocenenie LIFE'S GOOD AWARD zamerané na Inovácie pre Zem a Ino-vácie pre všetkých, aby získala nápady na minimalizáciu dopadu ľudskej činnosti na životné prostredie a na lepšiu prístupnosť a používateľskú prívetivosť produktov LG. Víťazní účastníci získajú až 1 milión dolárov. Ďalšie podrobnosti budú oznámené v nasledujúcom roku.

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

Lepší život pre zajtrajšok: Plán pre budúcnosť

 

Tretí a posledný krátky film sa zameriava na budúcnosť a rolu spoločnosti LG pri premene sci-fi v realitu, kedy je do prevádzky pripravený rozvážkový robot CLOi poháňaný umelou inteligenciou, vyvinutý spoločnosťou LG. Diváci taktiež môžu nahliadnuť do zákulisia, kde virtuálna umelkyňa Reah od LG skúša svoj nadchádzajúci hudobný videoklip.

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

V centre pozornosti je taktiež LG OMNIPOD, koncepčné riešenie mobility, ktoré stiera rozdiel medzi domovom a autom. LG OMNIPOD, ktorý ďalej rozvíja automobilové riešenia predstavené spoločnosťou LG v rámci Connected Car na veľtrhu CES 2020, je rozšírením osobného obytného priestoru na cesty. LG OMNIPOD je navrhnutý tak, aby fungoval ako domáca kancelária, zábavné centrum alebo dokonca obývacia izba a ponúka pohľad na to, ako by zaneprázdnený človek mohol v budúcnosti, kedy práca na diaľku nebude znamenať nutnosť pracovať z domova, zvládnuť viac.

LG inovácie predstavené na veľtrhu CES 2022.

(Zdroj: Tlačová správa LG)