Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

iFi namieša lepší zvuk s vydaním DAC Zen One Signature

iFi namieša lepší zvuk s vydaním DAC Zen One Signature
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Milovníci hudby, ktorí dúfajú, že si vychutnajú zvuk vo vysokom rozlíšení zo smartfónu, môžu zistiť, že konverzný obvod vo vnútri jednoducho nie je vhodný na túto úlohu. Nový digitálno-analógový prevodník (DAC) Zen One Signature od britského audio špecialistu iFi bol navrhnutý tak, aby to napravil.

Digitálno-analógový prevodník v podstate robí to, čo naznačuje jeho názov, konvertuje digitálny vstupný signál na analógový výstupný signál. Mnoho zariadení už DAC obsahuje. No DAC v takýchto zariadeniach môžu byť v základnej forme, čo znamená, že ak by používateľ chcel prehrávať digitálnu hudbu v najvyššom možnom rozlíšení, pravdepodobne bude potrebovať pomoc od špecializovaného konverzného hardvéru. To je presne to, čo prináša DAC iFi Zen One Signature.

Zakrivená jednotka, ktorá je opísaná ako univerzálny DAC, v podstate kombinuje dizajnové prvky z obľúbených zariadení Zen DAC V2 a Zen Blue V2 tohto výrobcu a zároveň pridáva niektoré obvody na úrovni Signature.

Digitálno-analógový prevodník iFi Zen One Signature.

Nové zariadenie Zen One Signature obsahuje rovnaký DAC ako v oceňovanom modeli Zen DAC V2, čo znamená čipset Burr-Brown so vstavaným dekodérom MQA, ktorý podporuje prehrávanie vo formáte PCM v rozlíšení až 32-bit / 384 kHz, ako aj natívny formát DSD256. A vďaka štvorkanálovému dizajnu čipu sú PCM a DSD smerované do samostatných ciest pre „bitovo dokonalý“ výkon.

K tomuto zvukovému koktailu iFi pridalo S/PDIF optické a koaxiálne a USB Typ B vstupy s optimalizovaným 16-bitovým čipom XMOS, ktorý spracováva audio dáta z týchto vstupov pre plné PCM rozlíšenie cez USB a vzorkovaciu frekvenciu až 192 kHz cez S/PDIF.

Zen One Signature bol tiež vybavený technológiou Bluetooth 5.1, ktorá sa nachádza v modeli Blue V2, s podporou streamovania vo vysokom rozlíšení vďaka kodekom aptX Adaptive, aptX HD, LDAC a HWA/LHDC.

Digitálno-analógový prevodník iFi Zen One Signature.

Časť Signature zabezpečuje, že „každý prvok obvodov je navrhnutý pre čistý výkon“. To sa premieta do špičkových komponentov, ako sú Panasonic OS-CDN a kondenzátory Elna Silmic II, rezistory Vishay MELF a krátke signálové cesty. Jednotka sa dodáva aj s jednosmerným napájaním s ultra nízkym šumom, hoci môže byť napájaná cez USB zo zariadenia, ku ktorému je pripojená.

Komponenty sú vsadené v modrom hliníkovom kryte a zariadenie má ovládacie tlačidlá na prednom paneli, ktoré umožnia prepínanie vstupných zdrojov, ako aj LED diódy, ktoré sa zobrazujú v rôznych farbách, aby reprezentovali formát zvuku a vzorkovaciu frekvenciu. Panel na zadnej strane má RCA výstupy a vyvážené 4,4 mm výstupy, spolu s rôznymi už spomínanými vstupmi.

Digitálno-analógový prevodník iFi Zen One Signature.

Tento model však neobsahuje zosilňovač, takže bude musieť slúžiť ako premostenie zvyšujúce kvalitu medzi digitálnym audio vstupom a výstupom signálu cez Hi-Fi zosilňovač v obývačke, aktívne reproduktory v obývačke alebo slúchadlový zosilňovač na stole domácej kancelárie.

Nový DAC iFi Zen One Signature, ktorý je navrhnutý ako audio hub pre smartfóny, tablety, počítače, notebooky, audio servery, televízory a herné konzoly, je teraz v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 349 dolárov.

Digitálno-analógový prevodník iFi Zen One Signature.