Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung prichádza s odolným prenosným SSD úložiskom T7 Shield

Samsung prichádza s odolným prenosným SSD úložiskom T7 Shield
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský Samsung pridal do svojho radu prenosných SSD diskov T7 odolný model s názvom T7 Shield. Ten je navrhnutý pre tvorcov v teréne, ktorí hľadajú rýchly prenos dát a bezpečné úložisko v podobe prenosného SSD disku, ktorý prežije pád z vysokej výšky a je aj vodotesný.

Nový prenosný SSD disk T7 Shield má odolný vonkajší vzhľad, čo podľa slov výrobcu znamená, že dokáže prežiť pád z výšky až 3 metre a má tiež certifikát IP65, takže je odolný voči prachu a vode. Stále si však zachováva vreckové rozmery len 59 x 88 x 13 milimetrov a nízku hmotnosť len 98 gramov.

Odolný prenosný SSD disk Samsung T7 Shield.

Podobne ako model T7 Touch, ktorý bol uvedený na trh v roku 2020, aj tento variant pripravený na dobrodružstvo zvládne sekvenčné čítanie rýchlosťou až 1 050 MB/s a sekvenčný zápis rýchlosťou až 1 000 MB/s prostredníctvom pripojenia USB 3.2 Gen2. Inými slovami, používatelia tak nebudú musieť obetovať výkon za odolnosť.

Odolný prenosný SSD disk Samsung T7 Shield.

Spoločnosť Samsung uvádza, že vonkajšia časť bola optimalizovaná tak, aby sa zabránilo prehrievaniu a problémom s výkonom pri prenose veľkých súborov. A pre bezpečné používanie bolo pripravené aj 256-bitové hardvérové šifrovanie.

Odolný prenosný SSD disk Samsung T7 Shield je už k dispozícii, pričom navrhovaná maloobchodná cena jednotky s kapacitou 1 TB je 169,99 EUR a cena 2 TB modelu je 319,99 EUR.

Odolný prenosný SSD disk Samsung T7 Shield.