Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Acer prináša výkonný Chromebook s procesormi AMD Ryzen

Acer prináša výkonný Chromebook s procesormi AMD Ryzen
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť AMD oznámila nové procesory Ryzen 5000 série C pre Chromebooky a jednou z prvých spoločností, ktoré využili ich vyšší výkon, je Acer so svojím novým konvertibilným zariadením 2 v 1 Chromebook Spin 514 pre rok 2022.

Chromebooky, ktoré sú často oveľa lacnejšie ako plnohodnotné notebooky, sú už roky obľúbené medzi študentmi, ale môžu trpieť v oblasti výkonu. To však nebýva príliš veľký problém, pretože väčšina používateľov strávi väčšinu času prácou a zábavou online, takže zariadenia nevyhnutne nepotrebujú viacjadrové procesory, špičkové grafické procesory alebo veľa pamäte RAM.

Konvertibilné zariadenie 2 v 1 Chromebook Acer Spin 514.

Najnovší Chromebook Acer Spin 514 je však niečo úplne iné, pretože je postavený na novej výkonnej architektúre AMD Zen 3, ktorá spĺňa náročnejšie aplikácie na multitasking a produktivitu.

Procesory AMD Ryzen 5000 série C sa dodávajú v štyroch rôznych variantoch, od dvojjadrových až po osemjadrové varianty, a nie je jasné, s ktorými modelmi bude Spin 514 pre rok 2022 dostupný. No používatelia sa môžu tešiť na vylepšenú integrovanú grafiku Radeon, ktorá údajne ponúka až o 85 percent vyšší výkon a až o 67 percent lepšiu odozvu, v porovnaní s predchádzajúcou generáciou.

Konvertibilné zariadenie 2 v 1 Chromebook Acer Spin 514.

Chromebook od Aceru má 14-palcový dotykový displej s rozlíšením Full HD, ktorý podporuje 100 percent farebnej škály sRGB, má tenké 6,1 mm bočné rámčeky a je pokrytý ochranným sklom Corning Gorilla Glass, ktoré zaručuje odolnosť.

Toto konvertibilné zariadenie 2 v 1 je skonštruované podľa noriem MIL-STD 810H, takže by malo prežiť aj nejaký ten náraz. Môže sa pochváliť štýlovými hliníkovými vrchnými a spodnými krytmi a využíva 360-stupňový pánt, ktorý umožňuje štyri rôzne režimy zobrazenia, vrátane stanu a tabletu.

Konvertibilné zariadenie 2 v 1 Chromebook Acer Spin 514.

Ďalej je tu Wi-Fi 6 pre spoľahlivé pripojenie, Full HD webová kamera s technológiou redukcie odleskov a uzávierkou pre ochranu súkromia, dva mikrofóny, dva reproduktory a dvojica portov USB-C na pripojenie periférnych zariadení. Voliteľne je možné pridať aj port HDMI a voliteľne je k dispozícii aj podsvietená klávesnica. Výdrž batérie na jedno nabitie je údajne 10 hodín, čo sľubuje celodennú prácu.

Nové konvertibilné zariadenie 2 v 1 Chromebook Acer Spin 514 bude k dispozícii od tretieho štvrťroka za uvádzaciu cenu 579,99 dolárov, zatiaľ čo verzia Enterprise bude stáť 899,99 dolárov.

Konvertibilné zariadenie 2 v 1 Chromebook Acer Spin 514.