Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo IdeaCentre AIO Y910: Herný dravec v tele All-in-One počítača

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
6. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stolný počítač, a zvlášť herný, dnes už nemusí znamenať to, že sa bude skladať z veľkej desktopovej skrinky a samostatného monitora. A načo, keď doba miniaturizácie priniesla spojenie týchto dvoch do jedného. Potvrdzuje to aj dizajnový model z dielne Lenovo s označením IdeaCentre AIO Y910.

Ide o výkonný, takzvaný All-in-One počítač, ktorý si v sebe prináša procesor Intel Core i7 s 16 GB pamäťou RAM, rozšíriteľnou až na 32 GB. Za zmienku stojí aj 2 TB úložný priestor, ako i poriadna grafická karta Nvidia GeForce GTX 1070 s 8 GB pamäťou.

Už na prvý pohľad však zaujme dizajn počítača, ktorému kraľuje 27 palcový displej s rozlíšením QHD. Jeho povrch je ošetrený proti odleskom a technológia IPS mu zasa prináša široké pozorovacie uhly bez straty farebnosti. Celé telo počítača pôsobí kompaktne a zároveň aj dravo. Umocňuje to nielen zaujímavo riešený reproduktor pod displejom, ale aj rebrovanie stojana v tvare písmena Y. Po stranách sa pritom nachádzajú viaceré rýchle USB porty 3.0, z ktorých jeden môže slúžiť aj na nabíjanie povedzme mobilu, i keď je počítač vypnutý.

Herný All-in-One počítač Lenovo IdeaCentre AIO Y910

Nechýba čítačka pamäťových kariet a vstup pre mikrofón, či výstup na slúchadlá, ktoré počítačoví hráči obľubujú. Porty sú pripravené aj zo zadnej strany, ktorú okrem nich pokrýva ďalšie dizajnové rebrovanie, Nájdeme tu HDMI porty spolu s USB portami, každé v dvojitom zastúpení. No a samozrejme aj Ethernet konektor pre pripojenie rýchlej gigabitovej siete. Ešte stále sa mnohým zíde aj DVD mechanika a tak ani tá nechýba. Rovnako ako i vstavaná 3D web kamera.

Jedným dychom všetko v jednom. A tak stačí už len pripojiť klávesnicu a myš, no a hráčsky stroj je pripravený na poriadny súboj.