Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kombinácia klávesnice a počítačovej myši od Creative pre náruživých hráčov

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
10. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každý nadšenec počítačových hier vie, že dobrú pozíciu v hre si dokáže vydobyť len ak má poriadnu hardvérovú výbavu. Okrem počítača sa však do nej radí aj klávesnica a myš. Singapurský Creative preto v tomto smere zasiahol so svojim vývojom a výsledkom bola počítačová myš Siege Mo4 a klávesnica Vanguard K08.

V prvom rade treba povedať, že všetky emócie hráča si odskáče práve klávesnica. A tak sa v Creative zamerali na jej odolnosť, ktorú otestovali až 70 miliónmi stlačení kláves. Rovnako však dbali aj na rýchlosť odozvy pri stlačení kláves. Tá sa tak vylepšila až o štvrtinu oproti bežným klávesniciam. Tak napríklad, kým bežná klávesnica zaznamená za minútu asi 420 kláves, Vanguard o necelých 50 viac. A rovnako sa pomocou technológií znížila aj chybovosť pri slabších a nepresných dotykoch.

109 kláves na zariadení je pritom plne programovateľných. Rovnako sa dajú nastaviť aj farebne pomocou technológie Aurora Reactive Lighting. No a zaujímavosťou je aj to, že na klávesnici nájdete i USB port, do ktorého sa dá pripojiť aj myš, povedzme i Siege Mo4.

Počítačová myš Creative Siege Mo4

Napriek tomu, že si poviete, že je to len myš, má v sebe naozaj zaujímavé technológie. Monitorovanie pohybu po podložke, si zariadenie zabezpečuje pomocou infračerveného snímača. Ten si rozumie s mikročipom, ktorý údaje o polohe posiela rýchlosťou až 1000 krát za sekundu, a to až s 32 bitovou presnosťou, pri rozlíšení až 12 tisíc bodov na palec. Tieto čísla presvedčia aj odborníka o veľkej presnosti pohybu.

Samozrejme myške nechýbajú programovateľné tlačidlá a opäť ani technológia Aurora Reactive Lighting. Vďaka nej sa rozsvieti niektorou z takmer 17tich miliónov farieb. Spolu s klávesnicou Vanguard K08 vytvára teda myš Siege Mo4 kompletnú výbavu periférií aj pre profesionálnych hráčov.