Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sound BlasterX AE-5: Zvuková karta s najlepším slúchadlovým zosilňovačom pre PC na svete

Sound BlasterX AE-5: Zvuková karta s najlepším slúchadlovým zosilňovačom pre PC na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Creative Technology Ltd počas výstavy E3 2017 predstavila najnovší prírastok svojej série Sound BlasterX Pro-Gaming – zvukovú kartu Sound BlasterX AE-5. E3 je popredným svetovým podujatím v oblasti počítačov, videí a mobilných hier a s nimi súvisiacími produktmi, čo je ideálnym miestom na debutovanie ďalšej éry PC audia.

Zvuková karta obsahuje najlepší hráčsky slúchadlový zosilňovač pre PC na svete. Sound BlasterX AE-5 prináša dokonalý zvukový výkon s plnou silou 122dB 32-bitového / 384 kHz ESS Sabre™ DAC, špeciálne navrhnutý 600Ω samostatný slúchadlový zosilňovač, komponenty pre audiofilov a vlastné technológie Sound Blaster vylepšujúce zvuk.

Sound BlasterX AE-5 PCIe Sabre Class Gaming DAC so samostatným slúchadlovým zosilňovačom.

Xamp samostatný slúchadlový zosilňovač

 

Prinášajúci špičkový výkon pri zosilňovaní slúchadiel v hre, zabudovaný zosilňovač slúchadiel je vytvorený na základe samostatných tranzistorov a audiofilných kondenzátorov WIMA® s dvojitým zosilňovačom na uspokojenie najnáročnejších potrieb dnešných intenzívnych hier a zvuku vo vysokom rozlíšení.

Vychutnajte si rozdiel v samostatnom koncepte s dvoma zosilňovačmi, pretože každý zvukový kanál je zosilnený individuálne, aby priniesol nedotknutý, nekompromisný zvuk. Navyše vysoká tepelná odolnosť nemeckého kondenzátora WIMA výrazne znižuje rušenie šumu a zvuku. Extrémne nízka výstupná impedancia 1Ω od spoločnosti Xamp dokáže dokonale ovládať sensory do uší, ako aj štúdiové slúchadlá od 16Ω do 600Ω.

Xamp samostatný slúchadlový zosilňovač. 

122dB DNR Sabre-Class DAC so špičkovým spracovaním zvuku

 

V srdci zvukovej karty Sound BlasterX AE-5 je štvorjadrový Sound Core3D zvukový DSP a 122dB ESS Sabre-Class DAC, ktorý okamžite zvyšuje zvuk zo základnej dosky s až 32-krát vyššou čistotou. Prvotriedny DAC s vysokým dynamickým rozsahom umožňuje užívateľom bezstratové prehrávanie v kvalite až 32-bit / 384 kHz a skutočnú vernosť zvuku v hrách, filmoch a hudbe. Legendárne technológie Sound Blaster poskytujú plne prispôsobiteľné audio vylepšenia s technológiou DSP, krištáľovo čistú hlasovú reprodukciu, vylepšenú hlasovú komunikáciu v hre, 7.1 virtuálny priestorový zvuk a ďalšie pokročilé zvukové technológie.

Inovovaný, zdokonalený a perfektne vylepšený počas mnohých rokov fungovania ako líder v oblasti spracovania zvuku, prináša Creative AE-5, ktorá je vybavená najnovšou verziou oceneného zvukového spracovania a algoritmov, ktoré zlepšujú hudobné, filmové a herné zážitky.

Prvá zvuková karta na svete s integrovaným RGB ovládačom napájaným systémom osvetlenia Aurora Reactive

 

Sound BlasterX AE-5 je prvou zvukovou kartou vybavenou vstavaným RGB ovládačom, ktorý je dodávaný so systémom osvetlenia Aurora Reactive. Samostatný systém RGB osvetlenia by si mohol užívateľ spätne doplniť za 50USD, ale teraz je vstavaný priamo do samotnej karty, aj vďaka tomu AE-5 dáva užívateľom úžasnú hodnotu a výkon pre ich systém. Tiež to znamená, že cenný priestor medzi hernou plochou môže byť ušetrený pre iné komponenty.

Sound BlasterX AE-5 s RGB svetlami žiariacimi navonok.

RGB ovládač, ktorý je napájaný vlastným systémom osvetlenia Creative Aurora Reactive, nielenže osvetľuje kartu prostredníctvom PCB, ale tiež dáva hráčom flexibilitu pri zostavovaní ich vysnívanej hernej zostavy tým, že pripája až 4 LED pásy, ktoré korešpondujú s úžasným zvukom vytváraním úžasnej svetelnej šou. Plne prispôsobiteľný systém osvetlenia Aurora Reactive umožňuje užívateľom vybrať si z viacerých predvolieb alebo ich naprogramovať s až 16.8 miliónmi farieb a rôznych rytmov, z ktorých si môžete vybrať prostredníctvom PC softvéru Sound Blaster Connect.

Sound BlasterX AE-5 s integrovaným RGB ovládačom napájúcim LED pásiky.

Úplne nová funkcia Scout 2.0

 

Scout 2.0 je inovovaná verzia Creative Scout Mode, pričom Scout 2.0 zahŕňa Scout Radar.

Scout Radar je inteligentný spoločník, ktorý umožňuje hráčom vizualizovať a presne určiť pozíciu svojich nepriateľov priamo v aplikácii v smartfóne užívateľa, zatiaľ čo Scout mode umožňuje hráčom počuť svojich nepriateľov skôr, než ich uvidia.

Úplne nová funkcia Scout 2.0 určite prinesie hráčom ďalšiu víťažnú métu.

Scout Radar na  mobilnom zariadení.

Podpora pre 5.1 samostatný reproduktorový systém

 

Sound BlasterX AE-5 prichádza s plnou podporou pre samostatnú 5.1 reproduktorovú zostavu, ktorá umožňuje hráčom vychutnať si plný potenciál priestorového zvuku v dnešnom svete zábavy.

“Sound BlasterX AE-5 predstavuje najlepšie zosilnenie pre herné slúchadlá, aké len zvuková karta môže poskytnúť. Od našej prvej zvukovej karty pred 30-timi rokmi, sme boli vždy vášnivý ohľadom zvuku, pokiaľ ide o zábavu a hranie hier- AE-5 stelesňuje naše pokračujúce odhodlanie dávať hráčom absolútne to najlepšie. Je to úžasný spôsob, ako oslavovať 30. výročie nášho daru zvuku svetu počítačov: Sound BlasterX AE-5,” povedal Low Long Chye, generálny riaditeľ spoločnosti Creative.

“Jednotlivé konštrukčné obvody využívajú komponenty, ako sú tranzistory a kondenzátory, dodávajúce zvuk s teplom a odtieňom, ktorý zriedka nájdete v dnešných komoditných audio produktoch. S modelom AE-5 sme zachovali bohaté dedičstvo týchto kvalitných komponentov a spojili sme ich so špičkovým technickým vybavením a technológiou spracovania zvuku, aby sme získali absolútne najlepšie zvukové zážitky pre PC. A to nie je všetko. AE-5 má tiež zmyselný zážitok, vďaka svetelnej farebnej šou so 16.8 miliónmi farieb.

Sound BlasterX AE-5 Pure Edition

 

Špeciálna biela edícia Sound BlasterX AE-5 bude exkluzívne dostupná na www.creative.com. Na rozdiel od štandardnej verzie, ktorá je dodávaná s jedným 30cm LED pásikom s 10-timi LED diódami, táto špeciálna Pure Edition bude obsahovať 4 LED pásiky.

Sound BlasterX AE-5 Pure Edition.

Celý sortiment radu Sound BlasterX Pro-Gaming a X-Fi Sonic Carrier na E3

 

Návštevníci môžu zažiť úplne nový Sound BlasterX AE-5 spolu s celou sériou Sound BlasterX na stánku číslo 3053, E3 Los Angeles Convention Center (od 13. do 15. Júna, 2017). Séria Sound BlasterX obsahuje najnovšiu výbavu v hernom ekosystéme vrátane oceneného audio systému pod monitor Katana, presnej hernej myši Siege M04 a mechanickej klávesnice Vanguard K08.

Zvláštne vystúpenie bude mať aj X-Fi Sonic Carrier, dokonalý Creative zvuk pre dokonalé hranie hier. Sonic Carrier, výkonný systém domácej zábavy s technológiou Dolby Atmos®, Creative SuperWide X-Fi ™, 17 ovládačov v konfigurácii 15,2 a špičkový výkon 2000 W, je určený pre vyfúknutie hráčov s dokonalým pohlcujúcim filmovým zvukom. Okrem predstavenia na stánku Creative bude Sonic Carrier prezentovaný hlavnými hernými vývojármi, ako sú BANDAI NAMCO, SEGA Europe, ATLUS / SEGA a Deep Silver, aby odhalili svoje najnovšie pohlcujúce herné obsahy vo svojich stánkoch.

Cena a dostupnosť

 

Sound BlasterX AE-5 bude dostupná v Júli 2017 na webovej stránke www.creative.com a u všetkých autorizovaných distribútorov za cenu 149,99 EUR.

Hráči v USA budú mať možnosť predobjednania Sound BlasterX AE-5 u Newegg, Fry’s, Micro Center a Creative webstránky od 13. Júna, 2017, spoločne s uvedením na E3.

Sound BlasterX AE-5 Pure Edition bude dostupné od Augusta 2017 exkluzívne za 179,99 EUR na webovej stránke www.creative.com.

Sound BlasterX AE-5.

(Zdroj: Tlačová správa Creative)