Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ponorte sa do akcie so 65 palcovým herným monitorom Nvidia BFGD

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na medzinárodnom technologickom veľtrhu CES 2018 nechýbala ani známa herná firma Nvidia, ktorá vyrážala dych návštevníkom svojim novým 65 palcovým 4K herným monitorom Big Format Gaming Display. Masívny displej má zabudovaný systém Android TV a všetko, čo hráč potrebuje na oddych po veľkoformátovom hraní.

Po hernej stránke určite potešia špecifikácie herného monitora BFGD. Displej má rozlíšenie 4K s podporou HDR (High Dynamic Range), nízku latenciu a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Spoločnosť Nvidia spolupracuje so skupinou spoločností, vrátane Acer, Asus a HP, ktoré budú vyrábať tieto minitory, ktoré boli dva roky vyvíjané. Použité technológie pritom zaistia plynulý a jasný obraz bez rozmazania aj pri hraní akčných hier v najvyššej úrovni detailov, pokiaľ máte vhodne výkonnú grafickú kartu.

65 palcový 4K herný monitor Nvidia Big Format Gaming Display (BFGD).

Monitory BFGD sú efektívne aj v spolupráci so zariadeniami Nvidia Shield, kedy umiestňujú súčasti služby na obrazovku, aby mal používateľ cez Android TV prístup k aplikáciám ako sú Spotify či Netflix. Nechýba samozrejme ani podpora digitálneho asistenta Google Assistant. Poteší aj funkcia GameStream, ktorá cez Nvidia Shield umožní v reálnom čase bezdrôtovo prenášať hry z ľubovoľného počítača v lokálnej sieti s použitím grafickej karty GeForce. Inými slovami, môžete si vychutnať hru v obývacej izbe, ktorá je spustená na počítači v inej izbe.

65 palcový 4K herný monitor Nvidia Big Format Gaming Display (BFGD).

Asus je prvou spoločnosťou s partnerov Nvidie, ktorá odhalila monitor ROG Swift PG65. Okrem špecifikácií doteraz uvedených má tento BFGD monitor jas 1 000 nitov, dynamický kontrast, farebný gamut DCI-P3 a pozorovací uhol 178 stupňov. Monitor má technológiu Nvidia G-Sync pre plynulé hranie v 4K rozlíšení pri 120 snímkach za sekundu vďaka synchronizácii s kompatibilnou grafickou kartou Nvidia.

Monitor Asus ROG Swift PG65 by mal byť k dispozícii niekedy ku koncu tohto roka. Cena zatiaľ nebola oznámená. Ostáve len dúfať, že ostatné spoločnosti sa so svojimi Nvidia BFGD monitormi pridajú v podobnom čase.

65 palcový 4K herný monitor Nvidia Big Format Gaming Display (BFGD).